Протягом квітня-листопада на коронавірус захворіли 1993 жителі міста й району

Про це 26 листопада повідомляє Леся Становська, заступник начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
У щоденному повідомленні щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ йдеться, що протягом квітня-листопада 2020 року серед жителів міста та району всього лабораторно підтверджено 1993 випадки захворювання на коронавірус, одужало 953 особи. За минулу добу нових випадків не виявлено.
У повідомленні днем раніше інформували, що впродовж минулої доби серед жителів міста лабораторно підтверджено 39 нових випадків захворювання на коронавірус, а також 2 нових випадки — серед жителів Новоград-Волинського району. Протягом тієї ж доби зафіксовано один летальний випадок — від ускладнень коронавірусної інфекції помер житель району, 1960 р.н.
У повідомленні за 24 листопада йшлося, що протягом попередньої доби серед жителів району лабораторно підтверджено 11 нових випадків захворювання на коронавірус.
Упродовж минулих вихідних серед жителів міста лабораторно підтверджено 110 нових випадків захворювання на коронавірус, а також 19 нових випадків — серед жителів району.
Станом на 26 листопада отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 985 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.
Станом на 9:00, 26 листопада, на стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 64 хворих на коронавірусну інфекцію. В ізоляційному відділенні знаходиться 23 особи з підозрою на коронавірус. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 9 осіб знаходяться у важкому стані, з них двоє — на апараті ШВЛ.
Пам’ятаймо: подолати пандемію можливо лише за умови відповідального ставлення кожного громадянина до встановлених правил та дотримання протиепідемічних вимог.
Кожен громадянин може отримати офіційну та вичерпну інформацію з усіх питань щодо COVID-19, зателефонувавши у всеукраїнський контакт-центр Міністерства охорони здоров’я України з протидії коронавірусній хворобі за номером: 0-800-60-20-19. Дзвінки на цей номер безкоштовні. Консультації надаються цілодобово.
За матеріалами міської ради