Микола БОРОВЕЦЬ: «Я особисто нарахував 28 недоліків при асфальтуванні вулиці Соборності»

Микола БОРОВЕЦЬ: «Я особисто нарахував 28 недоліків при асфальтуванні вулиці Соборності»

КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТОВАНУ ВУЛИЦЮ СОБОРНОСТІ… АСФАЛЬТУЮТЬ ЗАНОВО
Половину літа і всю осінь новоградці терпіли незручності й чекали нового, якісного, капітального асфальту на вулиці Соборності. Темпи, якими рухалося велике будівництво, м’яко кажучи, залишали бажати кращого.
Під кінець осені на дорозі по вулиці Соборності нарешті уклали всі необхідні шари асфальту. А невдовзі потому на ділянках, де виявився брак, новий асфальт зрізали, «переасфальтували» і вийшло так, що капітальний ремонт у багатьох місцях став схожий… на ямковий.

«Днями я оглянув хід ремонтних робіт на вулиці Соборності, звернув особливу увагу на якість і нарахував 28 недоліків при асфальтуванні», — розповів «Звягелю» міський голова Микола Боровець.
«Попередньо було проведено три робочі наради з цього питання. Виїжджали на об’єкт. Побачивши біля військкомату, як укотре роблять брак, я зупинив роботи. Викликав технагляд і керівника підрядної організації. Сказав: якщо не перероблять і не усунуть недоліки, то звернуся до голови ОДА і в Державне бюро розслідувань. Хоч ми й не маємо прямого впливу на підрядника, оскільки замовником робіт є департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації, це подіяло. Я висловив свої зауваження — зараз переробляють», — пояснив деталі Микола Боровець.
Разом із тим він погодився, що залишається ще чимало питань до великого будівництва. Багато ділянок незавершеної роботи. Зокрема, на місцях стику старих тротуарів зі свіжовідремонтованими, із висотою колодязів та рівнем зливової каналізації тощо.
Окремим проблемним блоком виглядає площа Лесі Українки, на значній частині якої досі ведуться лише підготовчі роботи, тоді як кінцевий термін виконання робіт — до кінця 2020 року.
«Буду й надалі слідкувати за всіма процесами, щоб не допустити прийому в експлуатацію неякісно виконаного об’єкту», — пообіцяв новообраний міський голова.
Він додав, що ділянка площі Лесі Українки, де буде встановлено новорічну ялинку, буде відремонтована до 10 грудня. Адже 14-15 грудня планується встановлення ялинки, щоб встигнути до початку новорічно-різдвяного циклу свят.
* * *

На початку жовтня управління ЖКГ міської ради повідомляло, що роботи з капітального ремонту доріг на вулицях Соборності та Надслучанській, а також доріг навколо площі Лесі Українки мають завершити до 1 листопада цього року.
Нагадаємо, що капітальний ремонт вулиць, які ведуть до Літературно-меморіального музею Лесі Українки в місті Новограді-Волинському, та центральної площі проводиться в межах підготовки до відзначення в лютому 2021 року на державному рівні 150-ї річниці від дня народження поетеси.
Олег БРЮХАНОВ