Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській міській ОТГ

«Протягом минулої доби серед жителів міста та району нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус не зареєстровано. Усього за час пандемії лабораторно підтверджено 2266 випадків», — інформує 3 грудня Леся Становська, заступник начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
У повідомленні за 2 грудня йшлося, що протягом попередньої доби серед жителів міста лабораторно підтверджено 38 нових випадків захворювання на коронавірус, а також 6 нових випадків — серед жителів Новоград-Волинського району. Протягом звітної доби зафіксовано летальний випадок — від ускладнень коронавірусної інфекції помер житель міста, 1948 р.н.
1 грудня повідомили, що впродовж минулої доби серед жителів міста та району нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус не зареєстровано.
Натомість у повідомленні за 30 листопада інформують, що протягом вихідних серед жителів міста лабораторно підтверджено 56 нових випадків захворювання на коронавірус, а також 22 нові випадки — серед жителів Новоград-Волинського району. Тут же зазначено, що протягом доби зафіксовано летальний випадок — від ускладнень коронавірусної інфекції померла жителька району, 1958 р.н.
Станом на 3 грудня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 878 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.
Станом на 9:00, 3 грудня, на стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 58 хворих на коронавірусну інфекцію. В ізоляційному відділенні знаходиться 20 осіб із підозрою на коронавірус. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, — 20 осіб знаходиться на кисневій підтримці, 10 осіб — у важкому стані, з них один пацієнт — на апараті ШВЛ.
У Новоград-Волинській ОТГ епідемічна ситуація щодо захворюваності на СOVID-19 залишається складною. Саме тому вкотре нагадуємо про необхідність дотримуватися простих, але дієвих порад, як уберегтися від коронавірусної інфекції, та про алгоритм дій, якщо ви вже захворіли.
Якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання (гарячку з раптовим підвищенням температури тіла, яка може коливатись від 37,4 до 40°С, появу сухого кашлю та втоми, втрату нюху та смаку та ін.), самоізолюйтеся та обмежте контакти з іншими людьми, використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно замінювати/знезаражувати).
Закликаємо не піддаватися паніці, але бути відповідальними: за найменших ознак хвороби — зателефонуйте своєму сімейному лікарю та повідомте його про свій стан і симптоми. Сімейний лікар проконсультує та збере всю необхідну інформацію, проаналізує її й визначить, чи є ризик коронавірусної інфекції.
Якщо у вас немає свого сімейного лікаря (не підписали декларацію з відповідним спеціалістом), то із 8:00 до 16:00 можна зателефонувати в Call-центр закладу — працівники центру зможуть записати вас на консультативний прийом: (067) 617-01-65; (050) 345-07-94; (063) 025-97-95; (044) 499-99-56.
За матеріалами міської ради