За два дні на Звягельщині поліцейські та нацгвардійці припинили понад півсотні адміністративних правопорушень

Поліцейські Новоград-Волинського відділу, спільно з військовослужбовцями Національної гвардії, провели профілактичні заходи в райцентрі впродовж 4-5 грудня. Правоохоронці забезпечували публічний порядок, попереджували та припиняли правопорушення та слідкували за дотриманням карантинних обмежень.
Основні зусилля правоохоронці спрямували на профілактику правопорушень адміністративного та кримінального характеру. За окремими маршрутами працювали посилені піші та мобільні патрульні наряди.
— Загалом за два дні відпрацювань було попереджено декілька десятків правопорушень, складено понад півсотні адміністративних протоколів. Переважна більшість із них — за розпиття алкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів у громадських місцях, порушення карантинних вимог підприємцями, решта — у сфері громадського порядку, дорожньої безпеки, зокрема за керування транспортними засобами в стані сп’яніння. Також зафіксовані й кримінальні правопорушення, — повідомив т.в.о. начальника Новоград-Волинського відділу поліції Андрій Гнатенко.
Так, на одній із центральних вулиць міста поліцейські зупинили юнака, який, як з’ясувалося в ході поверхневого огляду, зберігав у кишені наркотичну сировину. У подальшому правоохоронці сповістили про подію батьків хлопця та викликали слідчо-оперативну групу для фіксації обставин. У межах відкритого кримінального провадження за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України рослинну сировину правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.
Також поліцейські викрили 30-річного місцевого жителя в крадіжці велосипеда з чужого будинку. Зловмисник знайшов ключ від оселі, який господар заховав у звичному для нього місці, потрапив усередину та викрав двоколісник вартістю 6 тисяч гривень. Уже за декілька годин підозрюваного в причетності поліцейські викрили. Велосипед повернуто власнику.
За словами керівника місцевої поліції Андрія Гнатенка, відповідні систематичні комплексні відпрацювання допомагають суттєво підвищити рівень безпеки. Присутність додаткових патрулів правоохоронців як на центральних, так і на віддалених вулицях райцентру вже впливає на рівень правової дисципліни громадян. Тож подібна практика продовжуватиметься й надалі.
Новоград-Волинський відділ поліції Житомирської області