Фахівці ІРЦ узяли участь у віртуальному онлайн-заході за підтримки Посольства Америки в Україні

Фахівці ІРЦ узяли участь у віртуальному онлайн-заході за підтримки Посольства Америки в Україні

4 грудня фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новоград-Волинської міської ради — практичні психологи Світлана Гонік, Лілія Васільєва, учитель-дефектолог Олена Монжиєвська, учитель-логопед Вікторія Ридецька та вчитель-реабілітолог Ірина Кулик — узяли участь у віртуальному онлайн-заході за підтримки Посольства Америки в Україні за участю громадського діяча, музиканта Сергія Летючого.
Захід супроводжувався перекладом (англійською та українською мовами), сурдоперекладом та субтитрами в прямому ефірі.
Під час віртуального заходу порушувалися важливі питання безбар’єрності, зокрема доступності інфраструктури міст для всіх громадян, а особливо — для людей із фізичними відмінностями. Забезпечення безперешкодного пересування в просторі та можливість користуватися суспільними надбаннями та благами — це показник розвитку суспільства.
Сергій Летючий зазначив, що просування доступності — це пріоритет для громади. Наголосив на тому, що кожному з нас необхідно вчитися толерантності, поваги, сприйняття, розуміння та прийняття індивідуальних відмінностей, умінню спілкуватися та коректно поводитися з людьми з інвалідністю.
Важливо цінувати особистість у кожному. Ставитися із повагою до думок, почуттів та переконань іншого, незалежно від того, чи збігаються вони з нашими.
Світлана ГОНІК, в.о. директора, практичний психолог КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» міської ради