Районний футбольний сезон-2020 фінішував видовищним матчем за суперкубок

Районний футбольний сезон-2020 фінішував видовищним матчем за суперкубок

«Йому дуже подобається вручати кубки. Саме тому він їх так багато проводить», — кажуть про Василя Гордійчука, голову Новоград-Волинської районної федерації футболу, його друзі.
Суперкубок, який віншував цьогорічний футбольний сезон у Новоград-Волинському районі, став дев’ятим турніром, проведеним серед команд району в 2020 році. Його учасниками стали переможці (а у випадку, якщо одна команда здобула декілька трофеїв, — фіналісти чи призери) попередніх восьми.
У фінальному матчі, що відбувся 6 грудня в Горбаші, зіграли місцевий «Авангард» і «Граніт» із Токарева.
Нагадаємо, напередодні контрольно-дисциплінарний комітет районної федерації задовольнив протест ФК «Авангард» щодо результату півфінального матчу. Попри те, що в ігровий час перемогу здобув ярунський «Олімп» (6:3), право зіграти у фіналі суперкубка було надано «Авангарду», оскільки «Олімп» задіяв незаявлених гравців.
Головна властивість таких рішень — вони не можуть задовольнити одразу обидві сторони. Тож не дивно, що вболівальники з Яруня, які відвідали фінал, підтримували команду з Токарева. Місцеві, звісно ж, уболівали за своїх. А «нейтральні» глядачі хотіли інтриги і побільше голів.
Перший тайм завершився з рахунком 3:0 на користь «Авангарду». Після пропущеного м’яча «Граніт» провів декілька перспективних атак, проте зрівняти рахунок не вдалося. А, пропустивши другий і третій, гравці з Токарева до перерви не змогли налагодити конструктивної гри.
У другому таймі склалося враження, що «Граніт» перезарядив батарейки. Гра значною мірою проходила на половині поля «Авангарду», що й дозволило скоротити відставання в рахунку — 3:1.
Господарі поля діяли на контратаках і мали можливості «закрити гру», забивши четвертий. Проте саме «Граніт» був ближчий, щоб відродити інтригу і спробувати звести основний час гри до нічиєї.
Словом, попри морозно-вітряну погоду, уболівальникам не доводилося нудьгувати. Фінальний свисток застав «Граніт» у черговій атаці, але рахунок так і залишився — 3:1.
Привітати переможця суперкубка — «Авангард» із Горбаші, фіналіста — «Граніт» із Токарева — та взяти участь у церемонії нагородження, на запрошення Василя Гордійчука, прибув голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк. Він вручив кращим гравцям, суддям, тренерам і футбольним меценатам Новоград-Волинського району подяки від обласної федерації, сувеніри та м’ячі.
Василь Гордійчук подякував усім, хто живе футболом: грає, допомагає в організації, фінансує розвиток спорту на Новоград-Волинщині. Особлива вдячність генеральному спонсору — СТОВ «Птахівник», в особі А.В.Мармалюка та В.Д.Гальчук. Красень-кубок та медалі вкотре придбані завдяки їхній постійній підтримці всіх футбольних заходів на Звягельщині.
Наразі в планах районної федерації футболу — підготовка до проведення шостого районно-міського турніру з мініфутболу «Різдвяні дзвони», матчі якого в попередні сезони проходили в спортивному залі промислово-економічного технікуму. Утім доля цього турніру напряму залежатиме від епідемічної ситуації.
Олег БРЮХАНОВ
Фото районної федерації футболу