Близько 600 жителів мікрорайону «Болгарбуд» підписали колективне звернення з питань у сфері житлово-комунальної галузі та екології

Близько 600 жителів мікрорайону «Болгарбуд» підписали колективне звернення з питань у сфері житлово-комунальної галузі та екології

Щодня до міськради надходять звернення громадян щодо вирішення різноманітних питань. Левова частка проблем стосується житлово-комунальної галузі та екології.
Міський голова Микола Боровець 8 грудня зустрівся з активом мешканців мікрорайону «Болгарбуд», які підписали колективне звернення стосовно розв’язання низки проблем. Участь у зустрічі взяли заступник міського голови Віталій Якубов та керівники галузі ЖКГ.
Першочергово говорили про стан Парку перемоги. Місце для відпочинку жителів мікрорайону потребує суттєвого благоустрою, розчищення від чагарників та створення сучасної інфраструктури. Відповідні заходи вже заплановані до включення в Програму економічного та соціального розвитку громади на 2021 рік.
Також мешканці «Болгарбуду» потребують стоянки для автомобілів, кількість яких у рази збільшилися за останні роки. Очільник громади погодився, що місту необхідне облаштування місць для паркування авто. Микола Петрович запропонував жителям мікрорайонів визначити зручні для них місця для парковки. Якщо їх розміщення відповідає санітарним вимогам та не суперечить Генеральному плану забудови, то буде оголошено пошук інвестора для будівництва стоянок авто.
Чи не найбільше громадян наразі хвилює якість послуги водопостачання. Усе частіше вода в крані забарвлена в жовтий колір та має специфічний запах. Як пояснила керівник водоканалу Алла Левицька, основна причина — це значне замулення води в річці Случі, особливо — у місцях водозабору. Крім того, у зв’язку із карантином, цього року не проводилися планові промивки мереж. Тому вода отримує суттєве вторинне забруднення в трубах. Шукаючи шляхи вирішення цієї проблеми, намічено впровадження заходів зі зменшення замулення річки та очищення труб у водопровідній мережі.
Порятунок річки Случі від обміління та цвітіння визначено одним із пріоритетів роботи міської влади. Про це також говорили під час зустрічі з жителями «Болгарбуду». Зокрема, Микола Боровець зазначив, що у виконавчому комітеті міської ради планується створення відділу, що займатиметься питаннями екології. Крім того, найближчим часом на базі міста відбудеться наукова конференція, де найкращі фахівці України, екологи розроблять план порятунку нашої річки.
Олена ОБУХ, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради