На засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

На засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради

16 грудня міський голова Микола Боровець провів друге засідання виконавчого комітету міської ради восьмого скликання. У ході засідання розглянули 18 рішень. Зокрема, затверджено організацію харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, схвалено проєкт бюджету міської громади на 2021 рік та Прогноз бюджету на 2022-2023 роки, затверджено план роботи виконавчого комітету міської ради на перше півріччя 2021 року, внесено зміни у фінансові плани комунальних некомерційних підприємств у галузі охорони здоров’я, у зв’язку з кадровими змінами, внесено зміни до складу комісій, прийнято рішення про містобудівну діяльність, квартирні питання, стан військового обліку тощо. Також було заслухано інформацію про пожежу в приватному будинку по вулиці Гетьмана Сагайдачного.
ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2021 РІК
Рішенням виконавчого комітету міської ради з 1 січня 2021 року встановлено:

  • вартість харчування в закладах дошкільної освіти міської територіальної громади на одну дитину в день віком до 3 років — у сумі 36,10 грн, віком від 3 до 6 (7) років — у сумі 55,64 грн;

  • вартість одноразового безкоштовного харчування учнів у закладах загальної середньої освіти територіальної громади з розрахунку харчування в день на одного учня для: учнів 1-4 класів — 15,84 грн, учнів 5-11 класів — 18,46 грн;

  • у закладах загальної середньої освіти, у яких організоване харчування учнів суб’єктами господарювання, гранична вартість харчування для учнів 1-4 класів становить 20,60 грн, учнів 5-11 класів — 24,00 грн з урахуванням торговельної націнки до 30%;

  • вартість харчування одного учня в пришкільних таборах відпочинку з розрахунку 40 грн у день (50% — за рахунок коштів батьків, 50% — за рахунок коштів бюджету територіальної громади).


Також із 1 січня 2021 року встановлено розмір батьківської плати за один день відвідування дитиною закладу дошкільної освіти:
1) Для міста — 60% від вартості харчування, що становить для:

  • ясельної групи — 21,65 грн (кошти бюджету територіальної громади — 14,45 грн);

  • дошкільної групи — 33,38 грн (кошти бюджету територіальної громади — 22,26 грн).


2) Для сіл Наталівки, Пилиповичів, Великого Молодькова, Дідовичів — 40% від вартості харчування, що становить для:

  • ясельної групи — 14,45 грн (кошти бюджету територіальної громади — 21,65 грн);

  • дошкільної групи — 22,26 грн (кошти бюджету територіальної громади — 33,38 грн).


Цим рішенням також встановлено пільги та затверджено категорії, яких звільнено від плати за харчування.
ПРО СХВАЛЕННЯ ПРОЄКТУ БЮДЖЕТУ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2021 РІК
Як проінформувала начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, відповідно до вимог бюджетного законодавства, проєкт рішення про місцевий бюджет схвалюється виконавчим комітетом відповідної ради, а затим затверджується рішенням сесії.
15 грудня 2020 року Верховна Рада України затвердила Державний бюджет України, а також внесла низку змін у частині бюджетного законодавства, а саме: збережено зарахування до місцевих бюджетів акцизу з пального.
Пріоритетними напрямами проєкту бюджету Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2021 рік є забезпечення належного функціонування установ громади та здійснення заходів, визначених проєктом програми соціально-економічного розвитку. Оскільки бюджетний процес щодо формування бюджетів територіальних громад триває, обсяги міжбюджетних трансфертів з обласного бюджету та бюджетів територіальних громад на 2021 рік уточнюються, а також проєкт буде доповнено з урахуванням змін, затверджених Верховною Радою України 15 грудня.
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОЖЕЖУ В ПРИВАТНОМУ БУДИНКУ ПО ВУЛИЦІ ГЕТЬМАНА САГАЙДАЧНОГО
Під час засідання виконавчого комітету заступник міського голови Наталія Борис проінформувала, що 12 грудня в приватному будинку по вулиці Гетьмана Сагайдачного, де проживала опікунська сім’я (на виховання у 2018 році було влаштовано трьох малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування), сталася пожежа. Відповідно до акту про пожежу, який складений Новоград-Волинським міськрайонним відділом Управління ДСНС України в Житомирській області, причиною пожежі стало коротке замикання електричної мережі.
Також Наталія Петрівна зазначила, що 10 грудня відбувся рейд із метою проведення моніторингу дотримання правил пожежної безпеки з побутовими електроприладами, спеціалістами міського Центру соціальних служб, спільно з фахівцями 10-ї державної пожежної рятувальної частини, проте опікун відмовилася допустити учасників рейду до житлового приміщення, про що свідчить складений відповідний акт та фотофіксація рейду. Причина її відмови: карантинні заходи, турбота опікуна про дітей, убезпечення від вірусних захворювань.
Наразі опікунська сім’я тимчасово проживає в сусідів. Небайдужими людьми громади, сусідами опікунській сім’ї надані речі першої необхідності (продукти харчування, дитячий та дорослий одяг, взуття, кошти). Також відразу ж до сприяння у вирішенні складних життєвих обставин залучилися працівники служби у справах дітей та міського Центру соціальних служб.
У власності опікуна є однокімнатна квартира, у якій упродовж тривалого часу ніхто не проживав, у зв’язку з чим квартира була відключена від водопостачання, електроенергії та газопостачання. Крім того, багатоквартирний будинок відрізаний від опалення. Отож підготовлені та подані заяви до відповідних установ для оперативного вирішення зазначених питань.
Заступником міського голови Віталієм Якубовим закуплено електроконвектор для обігріву житла. За сприяння меблевої фірми «АЛЕКС ГАРАНТ» у квартиру виробляються благодійно нові меблі. Найближчим часом опікунська сім’я буде переселена до квартири.
Однак сім’я не може постійно проживати в однокімнатній квартирі. Відповідно до житлового кодексу, на одну дитину, яка перебуває під опікою, житлова площа не повинна бути менша за 13,65 кв.м. Відтак, внесено пропозицію щодо вивчення питання про закупівлю житла для цієї опікунської сім’ї.
Крім того, на засіданні виконавчого комітету міської ради виділено матеріальну допомогу з бюджету міської громади в сумі 5 тис. грн (максимально передбачена Положенням про разову грошову допомогу).
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради