На оргкомітеті опрацювали перелік заходів з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки

На оргкомітеті опрацювали перелік заходів з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки

«На місто чекає важлива подія — відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Це — чудова нагода популяризувати не лише постать нашої землячки Лесі Українки, але й Новоград-Волинський, нашу історичну спадщину та надбання культури», — зазначив міський голова Микола Боровець під час засідання 11 грудня організаційного комітету з питань організації та проведення заходів з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки (25.02.2021 р.).
Напередодні Микола Петрович мав робочу зустріч із міністром культури та інформаційної політики України. Обговорили кошториси ремонтних робіт у Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та облаштування тематичного скверу на вул.Надслучанська, 1. Також керівництво Новограда-Волинського виступило з клопотанням щодо оголошення в Україні 2021 року — роком Лесі Українки.
Прикро, але на державному рівні за два місяці до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки досі не затверджені заходи з нагоди ювілею. Керівництво міста вживає дії, щоб виправити цю ситуацію. Між тим рішенням Новоград-Волинської міської ради №876 від 27.02.2020 року прийнято Програму заходів з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки на 2020-2021 роки в місті.
Під час засідання оргкомітету напрацьовано низку пропозицій: виготовлення відеоролика про Лесю Українку та Новоград-Волинський, створення скульптурної групи, присвяченої родині Косачів, а враховуючи адміністративно-територіальні зміни (розширення меж Новоград-Волинського району), — залучення до заходів приєднаних населених пунктів.
Заступник міського голови Наталія Борис та секретар міської ради Оксана Гвозденко відмітили, що протягом 2021 року планується проведення великої кількості культурно-мистецьких імпрез, зокрема: науково-практичної конференції; виставки портретів Лесі Українки; ювілейної мистецької імпрези; театральних декад за творами Лесі Українки; свята родинних традицій; плеяди паростків Лесиного краю; міжнародної онлайн-конференції; конкурсу гімну «Лесиних джерел»; облаштування скульптурних композицій тощо.
Особистість Лесі Українки має бути представлена в різних форматах, щоб зацікавити і молоде, і старше покоління.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради