«Поки душа співає, — треба співати!»: нову збірку видав пісняр

«Поки душа співає, — треба співати!»: нову збірку видав пісняр

Заслужений працівник культури України, композитор та керівник Народного хору ветеранів «Осіннє золото» (у минулому — керівник Народного чоловічого ансаблю «Хміль») Микола Куркач — не прихильник гучних презентацій у творчих колах, тому жодну з виданих пісенних збірок він особливо не святкував.
У редакцію «Звягеля» традиційно прийшов подякувати тим, хто долучився до народження його четвертої збірки «У моєї долі — пісня на устах». Ця подія поповнила творчий доробок місцевих авторів.
У збірці представлено 56 нових пісень: про матір, батька, кохання, дитячі пісні, присвяти воїнам, військовому ліцею. Щиру подяку автор адресує меценатам: О.В.Гвозденко, М.І.Мартинюку, В.Ф.Андрощуку, О.А.Лавренюку, Рікардо Массанеллі (Італія).
— Я вдячний усім, адже непросто сьогодні видавати книги, — розповів автор. — Також вдячний спеціалісту, хорошій людині Михайлу Демчуку за нотний набір, верстку та дизайн, за друк — Олександру Гембарському. Примірники збірки із задоволенням подарував у місцеві музеї та бібліотеку ім. Юрія Ковальського.
Загалом у доробку місцевого автора-пісняра Миколи Куркача — уже майже три сотні композицій: для сольних виконавців, дуетів, тріо, ансамблів та хорів на слова відомих та невідомих авторів. «Поки душа співає, — треба співати!» — переконаний Микола Миколайович, тож намагається популяризувати українську пісню.
Юлія КЛИМЧУК