НЕ ВИСТАЧИЛО ФАРТУ...

Насиченою на футбольні події виявилася перша субота липня. Першими на зелений газон міського стадіону «Авангард» вийшли команди ветеранів Новограда-Волинського та смт.Андрушівка, щоб зіграти у третьому турі чемпіонату області серед ветеранів. Це був поєдинок, в якому зустрілися лідери чемпіонату, які в попередніх двох турах набрали максимальну кількість очок, обігравши своїх суперників. Новоград-волинці у попередньому турі перемогли малинчан з рахунком 2:1, а андрушівці з рахунком 2:0 перемогли суперників із смт.Радомишль.
У господарів на газон вийшли: голкіпер — О.Бучинський, польові гравці — І.Селєхов, Є.Мезенцев, А.Лось, П.Корнійчук, Д.Орлов, І.Гребєнщиков, В.Чумак, О.Хамула, О.Савчин, С.Каленський.
Першу третину тайму господарі мали територіальну ініціативу, яку, втім, у щось реальне перетворити не змогли, удари в площину воріт були не сильними, а явних гольових моментів практично не було. Ближче до середини тайму почалася злива, тож надалі, під акомпанемент дощу, про якісний футбол гравці обох клубів забули, борючись не тільки з суперником за право володіти м’ячем, але й водою, що повністю покрила бокові ділянки поля.
Другий тайм пройшов практично в центральній ділянці поля, гравці обох клубів завдали багато ударів у бік воріт з дальніх дистанцій, однак голкіпери обох команд ліквідували небезпеку. Реальний момент для взяття воріт мали гості, після виконання штрафного удару навпроти воріт метрів з 23-х м’яч, оминувши «стінку», попав у поперечку, О.Бучинський провів шкіряну кулю лише очима. До кінця поєдинку нулі на табло стадіону не змінилися, тож обидва колективи додали до свого очкового багажу по одному заліковому балу. Слід відзначити, що гравці команди господарів провели увесь матч без замін, на відмінну від гостей, які використали чисельні заміни. Лавка запасних у новоград-волинців у даній грі була порожньою.
У 7-му турі чемпіонату Житомирської області з футболу серед клубів вищої ліги зустрілися команди, що входять до лідируючої групи. Так, ФК «Звягель-750» мав у своєму активі 12 очок після 5-ти зустрічей, а ФК «Коростень» набрав 7 очок після 4-х матчів, кожен із клубів мав у запасі пропущені ігри.
Господарі вийшли на поле у своєму бойовому складі; після перерви, пов’язаної з травмою, з’явився в захисних лавах Руслан Соболевський, і це вселяло надію, що гра захисної лінії буде без помилок. Пройшли лічені хвилини після початку гри, як команди обмінялися гострими моментами, коли м’ячі після ударів летіли в кути воріт, однак воротарі грали надійно. Обидві команди застосували пресинг, тож на прийом та обробку м’яча кожен гравець мав мало часу.
До кінця першого тайму на полі точилася приблизно рівна гра, в основі якої лежали атлетичні дії футболістів. Стандартні удари, у вигляді штрафних та кутових, результату не дали, а про удари з далекої відстані гравці обох клубів немов забули. Хоча коростенці мали у своєму пасиві 2 жовті картки, а звягельчани — одну. Друга половина матчу була повторенням першої, така ж щільна опіка гравців з боку обох суперників. Результат могла принести тільки швидкісна атака. Саме вона вдалася півзахисникам та нападникам гостей, які в три передачі доставили м’яч від власного до чужого карного майданчика, де нападник коростенців технічно обіграв 2-х захисників команди господарів і завдав невідпорного удару в дальній кут воріт, так рахунок було відкрито. Здобувши перевагу, коростенці відкотилися на свою половину поля, руйнуючи усі наміри господарів створити будь-які небезпечні моменти для взяття воріт.
Гравці ФК «Звягель-750» дуже хотіли зрівняти рахунок, додали в швидкості пересування та передач м’яча, однак нічого реального створити не могли. Лише під завісу зустрічі в метушні біля воріт, м’яч попав на ногу А.Доманському, який завдав, як здавалося, невідпорного удару. Однак м’яч, як зачарований, попав у голову голкіпера, пославши його в легкий нокдаун. Фінальний свисток зафіксував другу поразку, і знову від представників коростенського футболу.
Що ж, кожна команда грає так, як їй дозволяє суперник, а цього разу суперник за рахунок щільної опіки відрізав півзахист звягельчан від атакуючої лінії, нападники практично випали з гри, особливо у другому таймі. Уболівальники не раз хапалися за голову через велику кількість неточних передач. Так що працювати ще є над чим. А кращим гравцем поєдинку визнано у нашому клубі Романа Весельського. Наступний матч звягельчани проведуть на виїзді, зіграючи пропущений проти ФК «Бердичів» 11 липня, і цією грою буде вичерпано розклад ігор у першому колі. Побажаємо успіхів нашим землякам.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ