ПОРАЗКА ЗАЛИШИЛА ГАРНЕ ВРАЖЕННЯ

Пропущену гру другого туру першого кола ФК «Звягель-750» проводив на виїзді на стадіоні «Шкіряник» проти ФК «Бердичів». У протистоянні цих клубів фаворитом виглядала наша команда, адже у цьому сезоні звягельчани досить вдало грають на полях суперників, та й після домашньої поразки в попередньому турі від ФК «Коростень» у гравців було велике бажання поправити турнірне становище клубу. Ускладнювало становище бердичівлян те, що гравці були без ігрової практики, так як гру у попередньому турі вони пропускали.
Тож поєдинок команди розпочали без розвідки, хоча через 5-7 хвилин матчу ініціативою заволоділи гравці гостьової команди. Масовані, часом хаотичні, атаки гравців ФК «Звягель-750», як хвилі накочувалися на ворота бердичівлян, однак молодий голкіпер команди «тягнув» усе, що летіло в рамку воріт. У свою чергу господарям в одній з нечисленних контратак вдалося пробити захист звягельчан після подачі кутового. М’яч, що потрапив на голову нападника, ще двічі зрикошетивши від голів захисників гостей, влетів у сітку М.Дуброва. Пропущений гол ще більше спонукав наших гравців до активних дій у нападі. Чудові шанси мали Я.Корнійчук, М.Войнович, Д.Горбаченко, однак не реалізували їх, нечисленні атаки бердичівського клубу загрози не представляли.
Друга половина матчу розпочалася швидкою атакою ФК «Звягель-750», яку захисник ФК «Бердичів» зупинив недозволеним прийомом у своєму карному майданчику. Я.Корнійчук класично пробив пенальті, розвівши голкіпера і м’яч по різних кутах. До речі, це був перший пенальті у виконанні гравця новоград-волинського клубу за останні два сезони. Однак молоді гравці бердичівлян після вдало пробитого штрафного удару метрів з тридцяти, знову вийшли вперед. Гравці з Новограда-Волинського не знітилися, продовжуючи шукати футбольне щастя на половині поля суперника, другий гол у складі команди забив наш капітан, отже рахунок став нічийним — 2:2.
Однак, як стало видно пізніше, це був явно не наш футбольний день. В одній з останніх атак гравцю бердичівлян вдалося створити маленьке свято для своїх уболівальників. Молодий нападник, якому нещодавно виповнилося 17 років, Дмитро Вакула, обігравши, досвідченіших за віком та футбольним стажем, наших захисників, забив останній гол у цьому поєдинку — 3:2.
Незаслужена поразка. Адже команда «Звягель-750» повністю володіла ігровою ініціативою, однак м’яч круглий і однаковий для всіх. Але не слід втрачати надію. Попереду друге коло, і все може статися на нашу користь. Тож поборемося!
Ось думка гостей сайту ФК «Звягель-750» про перебіг подій у першому колі й у звітній грі: «Чергова поразка опустила на землю не тільки наших футболістів, а й, навіть, уболівальників. Можливо, ми занадто рано повірили, що можемо боротися за найвищі місця у чемпіонаті. Дуже добре, що настає перерва у чемпіонаті, трохи хлопці скучать за грою, а то в останніх іграх, мені здалося, грали вони без бажання».
Календар ігор першого кола вичерпано, зосталося зіграти лише перенесені матчі. На разі звягельський клуб знаходиться на третьому місці.
Друге коло розпочнеться в першій декаді серпня. Серпневі футбольні дні будуть приємними (є така надія) іграми не тільки чемпіонату Житомирщини, але й участю ФК «Звягель-750» у всеукраїнських кубкових змаганнях серед аматорських команд. Це право наші земляки здобули як володарі кубку області «Поліська осінь-2008».
Володимир БУРКОВСЬКИЙ