ОФІЦІЙНО

ОФІЦІЙНО

НА ПРИЙОМІ У МІСЬКОГО ГОЛОВИ — ПО ТЕЛЕФОНУ
Пряма телефонна лінія — це одна із можливостей безпосереднього спілкування жителів міста з міським головою, що проводиться щоквартально. З метою вирішення нагальних болючих питань 10 липня протягом години до М.П.Боровця зателефонували 17 новоград-волинців. У своїх зверненнях вони просили допомоги у розв’язанні проблем щодо ремонту дорожнього покриття на 1-му Коростенському провулку, 11, вул.Волі, Кривоноса та облаштування тротуару на вул.Соборності (в районі музею Лесі Українки).
Громадяни поважного віку (Василь Степанович, Ярошенко В.М. (вул.Ярьоменка), Валентина Борисівна (вул.Шаумяна) просять поширення правил про перевезення пільговиків в автобусі маршруту №6 та встановлення зупинок на вимогу на розі вулиць Червоноармійської, Шаумяна та на вул.Дружби (в районі кладовища). Декілька громадян обурювались з приводу стрибка цін на цукор. Микола Петрович пояснив ситуацію сезонним попитом на цей солодкий продукт та дав завдання співставити ціни в нашому місті та інших містах області.
Деякі новоград-волинці шукали допомоги у міського голови для приборкання галасливих сусідів, які порушують норми закону «Про тишу», не припиняючи роботу майстерні до пізнього вечора (вул.Шевченка), або з’ясовуючи стосунки між подружжям (вул. Леваневського,8). Жителі міста скаржились на роботу проводового радіо (вул.Шевченка 69), труб, що течуть на 2-ому поверсі будинку 2 на вул.Єрьоменко, взимку холодно у кв.10 на вул.Рокосовського, 31.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

ЛЮБИ І ЗНАЙ ІСТОРІЮ РІДНОГО КРАЮ
У часу немає зворотного шляху.
Усе, що відбулося, залишається,
і вже належить історії.
А історію творять люди.
Повернути із людського забуття
Імена людей, діяльність їх, події.
Без минулого немає майбуття,
З ним звіряємо сьогодні свої мрії.

Саме така мета «Звягельського календаря», виданого 2009 року в Новограді-Волинському, автором якого є місцевий краєзнавець Ліна Наумець. Календар охоплює основні події, що відбувалися на Звягельщині протягом століть від 1187 року, коли назва «Україна» вперше згадується у Київському літописі, до 31 грудня 2008. Календар-довідник в хронологічному порядку відображає становлення міста, зародження і розвиток підприємств, транспорту, торгівлі, галузей освіти, охорони здоров’я, культури і спорту. А головне — у ньому відтворено імена людей, які кожен по-своєму писали і пишуть свою сторінку історії старовинного Звягеля — Новограда-Волинського.
Тож, усім, хто цікавиться минулим та сьогоденням, пропонуємо «Звягельський календар. Звягель — Новоград-Волинський. Віхи історії. 1187-2009 роки». Автор — Ліна Наумець. Хронологія подій, що точилися у місті протягом століть, відображена на тлі деяких важливих епізодів загальноукраїнської історії. Усі дати до кінця 1917 року подано за старим стилем.
Ознайомитися та попрацювати з матеріалами календаря можна, завітавши у бібліотеки міської централізованої системи за адресами: Центральна бібліотека — площа Лесі Українки, 9. Бібліотека-філія №1 — вул.Дружби, 127. Бібліотека-філія №2 — вул.Пархоменка, 74. Бібліотека-філія №3 — вул.50 років Жовтня, 75. Центральна дитяча бібліотека — вул.Соборності, 2. Бібліотека-філія №5 — вул.Житомирська, 25.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

ГОТУЄТЬСЯ МАТЕРІАЛ ДЛЯ ВИДАННЯ КНИГИ ПАМ’ЯТІ
До 65-річчя Великої Перемоги. З метою увічнення героїзму та жертовності українського народу у роки Другої світової війни, з метою виконання Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» міським головою М.П.Боровцем прийнято розпорядження №94(о) від 21.04.09 «Про організацію роботи з підготовки матеріалів для видання «Книги Пам’яті України. Переможці. Житомирська область «До Книги Пам’яті увійдуть списки ветеранів воєн (радянсько-фінської 1939-1940 р.р., Великої Вітчизняної війни 1941-1945, Другої світової 1939-1945 р.р.), учасники партизанського та підпільного рухів, які живуть та тих, що повернулися після вересня 1945 року і вже померли.
Просимо ветеранів, які проходили військову службу протягом 1939-1945 років та рідних тих ветеранів, хто не дожив до цих днів звернутись до міської ради ветеранів війни та праці (вул.Соборності, 13, т. 2-09-88), у відділ інформації (вул.Шевченка, 16, т. 2-15-90) з метою уточнення даних або надання відомостей про померлих ветеранів. Інформація має містити прізвище, ім’я, по-батькові ветерана, рік та місяць народження, військові звання, військову та трудові нагороди, останнє місце роботи, адресу проживання, для тих, хто помер — дату смерті та місце поховання. До списків по можливості додати фотографію ветеранів.
Міська комісія з підготовки Книги Пам’яті