За крок до гарного настрою!

Гарний настрій — це запорука успішного дня і кращого життя. Але, на жаль, під час карантинних реалій не всім вдається оточувати себе позитивом. Щоправда, ніхто не забороняє створювати гарний настрій власноруч за допомогою маленьких хитростей, якими я готова поділитися прямо зараз.
Щоб створити гарний настрій, потрібно правильно прокидатися зранку. Тому завжди починайте день з усмішки. Усмішка, яка красується на обличчі, завжди найкраще заряджає позитивом не лише вас, а й ваше оточення.
Запорукою хороших емоцій завжди є правильний режим і здоровий сон. Необхідно привчити себе лягати та прокидатися в один і той же час. Не забувайте планувати власний день за чашечкою ранкової кави. Не соромтеся записувати все, що потрібно зробити за день, а також власні зустрічі, аби не забути про них під час робочої метушні. А ще це дозволить вам бути пунктуальними. Ця звичка даруватиме гарний настрій не тільки вам, а й вашим партнерам чи колегам, які цінуватимуться вас ще більше за цю рису.
Якщо в один момент у вашу голову прийшла цікава ідея чи думка, то будьте готові її записати. А для цього завжди носіть із собою кишенькового записника. Він ніколи не завадить вам і в потрібний момент завжди буде під рукою.
Не забувайте тішити себе приємними подаруночками чи смаколиками. Нагородіть себе, якщо протягом дня зробили щось дуже корисне чи досягли нових висот. Таким чином ви стимулюватимете себе на нові звершення. Та й солодощі завжди підійматимуть настрій і впевненість у завтрашньому дні.
Після того, як прийшли додому з роботи чи навчання, присвятіть собі 15 хвилин для відпочинку. Це може бути чашечка гарячого чаю чи прочитаний розділ улюбленої книги. Або ж просто посидіти в тиші. Оберіть те, що максимально дозволяє вам розслабитися й відпочити.
Постійно розвивайтеся. Не забувайте тренувати мізки. Завжди навчайтеся нового. Нові вміння та навички стануть у пригоді, а відточені до майстерності здобуті знання ніколи не будуть зайвими. Адже недаремно говорять, що знання за плечима не носити.
Не бійтеся вивчати психологію людини. Саме ця наука допоможе вам краще розбиратися в людях, прораховувати їх дії на декілька кроків уперед і розуміти, що може статися в тій чи іншій ситуації і як правильно знайти з неї вихід.
Не забувайте телефонувати батькам, коханим, дітям, рідним і близьким. Робіть це просто так. Без жодних нагадувань і мети. Лише найрідніші люди завжди готові прийти на допомогу, а також можуть вселити віру та натхнення, коли здається, що ті вже зотліли.
Маєте вихідні? То проведіть їх із користю: відпочивайте на свіжому повітрі, насолоджуйтеся життям, знайомтеся з новими для себе людьми та місцями, проводьте час поруч із найріднішими людьми, читайте нові книги, створюйте нові яскраві спогади, які завжди грітимуть душу.
І пам’ятайте про головне: мрії мають властивість здійснюватися. Але для цього потрібно працювати та йти до власної мети, попри всі перешкоди, які з’являються на шляху. Доля усміхається лише тим, хто не боїться працювати заради омріяного результату. Вірте в себе й працюйте — здійснення мрій не за горами!
Інна ЖУР