ВІЗИТ ЯПОНСЬКОГО ПОСЛА ДО ЗВЯГЕЛЯ

ВІЗИТ ЯПОНСЬКОГО ПОСЛА ДО ЗВЯГЕЛЯ


22 липня до Новограда-Волинського завітав посол Японії в Україні Тадаші Ідзава, який урочисто передав владі міста та району, а також головному лікарю Новоград-Волинського міськрайТМО В.М.Борису документацію на нове сучасне медичне обладнання. На цьому заході також були присутні начальник обласного управління охорони здоров’я Олександр Толстанов та заступник губернатора Микола Черненко.
Микола Андрійович повідомив, що делегація із Японії після Чорнобильської аварії щорічно відвідує наш край і надає поліщукам допомогу на десятки мільйонів гривень. Жодна країна не надає такої серйозної допомоги як Японія. І зрозуміло, що це є офіційна політика цієї держави. Багато медичної апаратури, сучасного обладнання вже завезено в обласний центр, на Овруччину, Народицький та Коростенський райони. І ось тепер Новоград-Волинський отримав такі сучасні і вкрай необхідні два аналізатора крові. В ТМО працюють справжні фахівці своєї справи і, підкреслив М.А.Черненко, він переконаний у тому, що це обладнання буде в надійних руках і допоможе у лікуванні багатьох новоград-волинців.
Власне з ініціативою звернутися до посольства Японії виступив міський голова Микола Боровець та головний лікар Новоград-Волинського міськрайТМО Василь Борис. І за сприяння японського посольства та особисто посла Японії в Україні міськрайТМО було включено у програму КУСАНОНЕ, згідно якої японським посольством було виділено кошти в сумі 523600 грн. для придбання біохімічного аналізатора «Престиж» та гематологічного аналізатора «Міфік», які, за підтримки міської жіночої ради, були придбані у цьому році, встановлені і працюють у клініко-діагностичній лабораторії.
Головний лікар міськрайТМО В.М.Борис повідомив, що за одну годину біохімічним аналізатором «Престиж» проводиться 240 параметрів. Гематологічний аналізатор «Міфік» дає можливість терміново протягом 5-10 хв. визначити клінічний аналіз крові по 18 параметрах.
Це дало змогу більш якісно обстежувати стаціонарних і амбулаторних пацієнтів, підвищило рівень діагностичного процесу, дозволило вчасно і якісно надавати медичну допомогу, особливо в ургентних випадках, раціонально використовувати штатний персонал лабораторії.
Придбання вказаного обладнання в клініко-діагностичну лабораторію міськрайТМО дає можливість поліпшити якість діагностично-лікувального процесу і втілити в життя передові стандарти лабораторного обстеження.
Адміністрація Новоград-Волинського міськрайТМО, міський голова Микола Боровець та голова Новоград-Волинської РДА Микола Іванюк висловили слова щирої вдячності японському посольству за розуміння і сприяння у придбанні сучасного лабораторного обладнання.
На завершення цієї зустрічі гості оглянули клініко-діагностичну лабораторію, де встановлене нове обладнання, та приміщення лікувального корпусу Новоград-Волинського міськрайТМО.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА