ФАЛЬШИВІ ГРОШІ

20 липня до Малинського МВ із заявою звернувся торговий агент, житель м.Новограда-Волинського, про те, що цього ж дня, близько 13 години 30 хвилин, в с.Колодянка, продавець магазину, розрахувалася з ним за поставлений товар купюрою з ознаками підробки.
У ході перевірки вилучено купюру номіналом 200 гривень, серійний номер АЕ 3143363, 2007 року виготовлення з ознаками підробки (нещільність паперу, відсутність водяних знаків, захисної голограми, магнітної стрічки).
Що робити у випадку, якщо вам збули фальшиві гроші?
З точки зору справжнього законослухняного громадянина ви зобов’язані звернутись до міліції або зайти у найближчий банк і звернутись до його працівників з проханням підтвердити справжність купюри. Якщо ваша підозра виявиться недаремною, працівники банку самі викличуть правоохоронців.
Якщо ви працівник торгівлі чи сфери надання послуг, або ж ваша діяльність пов’язана з прийомом грошей від населення, то під час спроби збуту вам фальшивих грошей необхідно вжити заходів, щоб будь-яким чином затримати збувальника і негайно повідомити про це до міліції. Якщо такої можливості немає, — намагайтесь з максимальною точністю запам’ятати прикмети зловмисників, який транспорт вони використовують, його номер та інші деталі, які б допомогли правоохоронцям у подальшому їх затримати. Після чого зверніться у найближчий відділ міліції або зателефонуйте за номером 102.
http://zito.mvs.gov.ua