ТРАНЗИТНІ СКАРБИ

Володимир Джангвеладзе народився 1959 року в Батумі (Грузія). Останнім часом проживав у Києві. За крадіжку ювелірних виробів 2006 року Києво-Святошинським районним судом був засуджений на три роки і шість місяців позбавлення волі. Вийшовши з тюрми, на виправлення не став. Знову вдався до крадіжки і знову був затриманий працівниками міліції.
У ході судового слідства виявилися деякі раніше невідомі факти крадіжок, скоєних у Новограді-Волинському.
А саме, 26 лютого 2007 року, перед обідом, будучи проїздом у Звягелі, Джангвеладзе, підібравши ключі до вхідних дверей, обікрав квартиру по вулиці Шевченка: з даної оселі транзитер виніс шкіряну дублянку, 1600 гривень і золоті вироби (2 обручки і сережки). Усього загалом на суму 4550 гривень.
18 жовтня цього ж року, близько 14 години, крадій знову побував у Новограді-Волинському і також шляхом підбору ключів проник у квартиру по вулиці Кірова, де скоїв крадіжку майже однієї тисячі російських рублів та золотих виробів: ланцюжків з кулонами, обручку, браслет, перстень, сережки. Збитків приніс господарям обікраденої квартири на суму близько 4 тисяч гривень.
У судовому засіданні підсудний В.Джангвеладзе свою вину у пред’явленому йому обвинуваченні визнав повністю і розповів, як він саме обкрадав квартири. Каявся у скоєному. Однак суд виніс такий вердикт: 5 років і 1 місяць позбавлення волі. Разом з тим засудженому доведеться повернути збитки потерпілим.
Підготував Микола МАРУСЯК