Щодо стану захворюваності на коронавірус у Новоград-Волинській громаді

Протягом доби (29 грудня) серед жителів міста лабораторно підтверджено 30 нових випадків захворювання на коронавірус та 16 випадків — серед жителів нашого району.
Протягом попередньої доби серед жителів міста лабораторно підтверджено 6 нових випадків захворювання на коронавірус та 3 випадки — серед жителів району.
Упродовж минулих вихідних серед жителів міста лабораторно підтверджено 63 нових випадки захворювання на коронавірус та 12 випадків — серед жителів району. Від ускладнень коронавірусної інфекції помер житель міста 1977 р.н.
Станом на 30 грудня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 377 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19 (на 29 грудня — 362 особи; на 28 грудня — 394 особи).
Станом на 9:00, 30 грудня, на стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 49 хворих на коронавірусну інфекцію. В ізоляційному відділенні знаходиться 15 осіб із підозрою на коронавірус. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 19 осіб знаходиться на кисневій підтримці, 10 осіб — у важкому стані, з них два пацієнти — на апараті ШВЛ.
Шановні жителі громади, бережіть себе та рідних, дотримуйтеся правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски, гігієни рук. При появі симптомів вчасно звертайтеся до свого сімейного лікаря!
Леся СТАНОВСЬКА, заступник начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради