НА ЗРIЗI СТАРОЇ ГРУШI ПРОЯВИВСЯ ОБРАЗ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦI

11 травня 2009 року мешканці села Старицьківка Машівського району, члени родини Литовченків, звернули увагу на свіжий зріз старої груші: на якому виразно було видно силует жінки з немовлям на руках.
Про це явище повідомив в єпархіальне управління благочинний Машівського району протоієрей Анатолій Чулей. З благословення архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, 21 травня для вивчення даного випадку в село Старицьківка виїхала єпархіальна комісія на чолі з секретарем єпархії архімандритом Філаретом (Звєрєвим).
Після візуального обстеження комісія підтвердила нерукотворність зображення на зрізі дерева та виявила його схожість з іконописним зображенням Богородиці. Після огляду дерева архімандрит Філарет у співслужінні духовенства благочиння та в присутності жителів села відправив молебень.
Про подробиці появи цього зображення розповів господар саду Руслан Литовченко. Виявляється, що він з батьком перед Великоднем, на Страсному тижні, поновляли садок, щоб посадити нові дерева, і ніякого образу на зрізаній гілці груші не бачили, — він з’явився з часом. Побачили лише у понеділок, 11 травня, жінку з немовлям.