ЗАПРОШУЄМО НА ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ВИКОНАВЦІВ ХУДОЖНЬОГО СЛОВА ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Вчетверте проходитиме Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки. Конкурс молодий, але з кожним роком набирає сили, тому що, як кажуть, сам Бог велів на батьківщині великої письменниці Лесі Українки створити такий захід, що пропагує творчість нашої землячки, надає крила її творам. Шанувальники ж Лесі Українки можуть у цей день насолодитися професійною майстерністю виконання учасниками конкурсу, а це — актори театрів України. Географія конкурсу досить велика: Івано-Франківськ, Харків, Ужгород, Луцьк, Запоріжжя, Чернігів, Луганськ, Київ, Рівне.
Конкурс відбувається в музеї родини Косачів, і в цьому році він проходитиме у п’ятницю, 31 липня, о 13.30, напередодні Дня пам’яті нашої землячки Лариси Петрівни Косач (Лесі Українки). Після жеребкування поважне журі, головою якого є Любов Андріївна Підлісна, заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри сценічної мови Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого (цей заклад — кузня кращих кадрів мистецтва України), буде уважно слідкуватиме за виконавцями з різних регіонів України, які з хвилюванням і великою шаною до Лесі впроваджують її твори у Всесвіт.
Атмосфера конкурсу — неперевершене враження, до якого запрошуємо доторкнутися усіх мешканців і гостей міста, якщо їм небайдужа пам’ять про велику українську письменницю Лесю Українку.
Олена ЗАВГОРОДНЯ, організатор конкурсу