ТРЕНУВАННЯ НА ПРИРОДІ…

ТРЕНУВАННЯ НА ПРИРОДІ…

…один із кращих способів підтягнути спортивну майстерність із максимальною користю для здоров’я. Певно, таким принципом керується головний тренер новоград-волинської секції кіокушин-карате Олександр Гордієнко. Адже не вперше під його керівництвом спортсмени проводять навчально-тренувальні збори в екзотичних місцинах — то в горах, то в полі, або ж взимку — на снігу. Цього разу місцеві каратисти стилю кіокушин кінець напруженого сезону увінчали чотириденним турпоходом до села Чижівка. Отаборилися на березі Случі.
До участі у зборах приєдналися півсотні юнаків і дівчат різних вікових груп. Наймолодшим — усього по шість років. Насичені різноплановими вправами і заходами дні минули як одна мить. Щодня — чотири тренування. У кожного із них — своя особливість: на скелі, у воді, у лісі тощо. Особливу увагу приділяли заходам безпеки: за кожною дитиною був «закріплений» хтось із дорослих. Логічним підсумком зборів стала атестація спортсменів на пояси вищої категорії. Із цим випробування впоралися майже всі.
Пробувши чотири дні на лоні природи, вже у неділю, надвечір, спортивна компанія повернулася до міста. Звичайно, що такий масовий похід не відбувся б без спонсорської допомоги. Тому від спортсменів та їхнього тренера — велика подяка всім, хто посприяв проведенню навчально-тренувальних зборів, а відтак — допоміг місцевим бійцям-каратистам вийти на якісно вищий рівень спортивної підготовки.
Повернувшись додому, група спортсменів уже на наступний день вирушила в Почаївську лавру. Там не лише збагатилися духовно, а й, користуючись нагодою, скупалися в цілющій водоймі, температура води в якій навіть улітку не перевищує шести градусів за Цельсієм. Новий сезон для каратистів стилю кіокушин розпочинається у вересні.
Олег БРЮХАНОВ