У ТРИДЦЯТИ ТРЬОХ БУДИНКАХ СЕЛА АНЕТИ ЗАПАЛАВ «БЛАКИТНИЙ ВОГНИК»

У ТРИДЦЯТИ ТРЬОХ БУДИНКАХ СЕЛА АНЕТИ ЗАПАЛАВ «БЛАКИТНИЙ ВОГНИК»

У село Анета, що знаходиться недалеко від районного центру, проведено природний газ. Цю подію, у яку багато хто не вірив, чекали з нетерпінням.
На газифікацію села було витрачено 200 тис.грн., в т.ч. 100 тис. грн. — це кошти населення і стільки ж виділено на підвідний газопровід з Державного бюджету. Всі роботи з газифікації виконували бригади Новоград-Волинського управління з експлуатації газового господарства на чолі з керівником Миколою Додоновим.
У селі проживає близько 200 чоловік у 60 будинках, до 42 будинків підведено газ, 33 будинки вже повністю готові до підключення.
Вже на сьогодні «блакитним» паливом користуються мешканці 21 села Новоград-Волинського району, більше 5 тисяч дворів сільських жителів, а невдовзі таку можливість матимуть жителі ще 15 населених пунктів.
Як відмітив очільник району у зверненні до жителів села: «Ще чотири роки тому всього 7% від загальної кількості населених пунктів було газифіковано в районі. Наразі ж цей показник становить 35%, а до кінця року планується газифікувати половину, тобто 50% населених пунктів нашого району».
— Довелося провести значну організаційну роботу, — говорить Микола Олексійович. — У цьому велика заслуга і сільської громади. Газифікація навіть такого невеликого села — це важливий крок до зміцнення матеріального і соціального становища селян, адже тепер перед ними відкриваються нові можливості щодо розгортання господарської діяльності. І я маю надію, що незабаром населення Анети зросте у 10, а то і більше, разів, так само зросте і кількість новобудов. Перспективи і умови для цього створені.
Відтак відбулося урочисте запалення факела. Символічний факел запалив голова районної державної адміністрації Микола Іванюк разом із головою вуличного кооперативу Зоєю Хомчук.
Мешканці села ґречно дякували керівництву району, працівникам управління газового господарства, а особливо своєму земляку, депутату районної ради — Миколі Бараку.
«Він постійно опікується виникаючими проблемами сільських жителів — своїх земляків, допомагає у їх вирішенні. Завдяки його підтримці все село заасфальтоване, а тепер іще й проведено газ», — відмітила Марія Алексійчук, пенсіонерка, колишня передова ланкова колгоспу. Марія Андріївна має за це велику шану і численні відзнаки. Одним із перших у її будинок був підключений газ, і Марія Андріївна продемонструвала це присутнім гостям, — запросивши їх до господи, запалила конфорку на новій газовій плиті.
Микола Павлович Барак у свою чергу подякував землякам за злагоджену роботу, за розуміння спільних проблем, а керівництву району та працівникам управління газового господарства — за підтримку і співпрацю.
Голова райдержадміністрації Микола Іванюк та голова районної ради Віктор Гончарук вручили подяки та подарунки голові вуличного кооперативу Зої Хомчук, начальнику управління з експлуатації газового господарства Миколі Додонову та його працівникам, а також — депутатам Пилиповицької сільської ради, котрі брали активну участь у вирішенні проблем сільських жителів.
Прес-служба райдержадміністрації
Фото Віктора ТИМОЩУКА