ХРОНИКА 22/2008

ЗІРВАВ ЗОЛОТИЙ ЛАНЦЮЖОК

Нещодавно в Богунський райвідділ міліції міста Житомира звернулася 24-літня місцева жителька із заявою про те, що близько 20 години, в провулку Метеорологічному обласного центру, невідомий зірвав у неї з шиї золотий ланцюжок з хрестиком загальною вартістю 1,5 тис. гривень. Співпрацівниками «Беркута» оперативно за скоєння цього злочину затриманий місцевий житель, у котрого пограбоване вилучено.

РОЗШУКУЮТЬ 12-РІЧНОГО КВАРТИРНОГО ЗЛОДІЯ

Днями в Черняхівський райвідділ міліції Житомирської області звернулася пенсіонерка, жителька села Троковичі, із заявою про те, що, коли її не було вдома, хтось заліз через кватирку, викравши з оселі 1 тисячу гривень, ювелірні вироби із золота та два мобільні телефони. Вжитими заходами працівниками міліції встановлено, що цей злочин скоїв 12-річний мешканець міста Житомира, котрий знаходився в розшуку.

СПІЙМАНІ НА ГАРЯЧОМУ

У ході здійснення заходів, спрямованих на викриття механізмів хабарництва у державних органах, управління Служби безпеки України в Житомирській області, спільно з обласною прокуратурою виявили і припинили схему стягування хабарів за прийняття дозвільних рішень у сфері земельних відносин.
За повідомленням прес-трупи УСБУ в області, члени організованої злочинної групи, до складу якої входили державні службовці Житомирського міськвиконкому, пропонували свої послуги підприємцю за погодження експертного висновку при проведенні експертиз при відведенні земельної ділянки у Житомирі під будівництва фітнес-клубу. Дану «послугу» посадовці оцінили в 19 тисяч доларів США. Саме стільки в якості хабара вони намагалися отримати від зацікавленої особи. Під час здійснення цієї незаконної операції їх і затримали правоохоронці. Співробітниця земельної комісії та її спільник-посередник після затримання зізналися, що гроші з приватного підприємця вони вимагали за дорученням одного з керівників обласного управління земельних ресурсів. Стосовно затриманих осіб порушено кримінальну справу.
За матеріалами управління СБУ в області, прокуратура області порушила кримінальну справу також проти начальника головного управління земельних ресурсів Житомирської області за фактом замаху на одержання хабара, поєднане з вимаганням у вигляді співучасті, як організатора. Нині, повідомила прес-група УСБУ, тривають спільні з прокуратурою області та управлінням державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в області оперативно-слідчі дії, в ході яких встановлюються інші епізоди протиправної діяльності державних службовців.