ОБЕРИ СВІЙ ШЛЯХ ДО ДОСКОНАЛОСТІ!

ОБЕРИ СВІЙ ШЛЯХ ДО ДОСКОНАЛОСТІ!

У Новограді-Волинському розпочав роботу «Центр бойових мистецтв». Віднині для всіх, хто сповнений бажання стати сильнішим, впевненішим у собі, загартувати тіло й дух, діятимуть відділення рукопашного бою (хортингу) та боксу. «Центр бойових мистецтв» розташувався у приміщенні дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки (вулиця Ушакова, 54, мікрорайон «Морське»). Його створення — це заслуга спільних зусиль громадськості, спортсменів, влади. Насамперед, громадської організації «Закон. ХХІ століття», що надала приміщення для тренувань.
Хортинг — це новітній український напрямок силових єдиноборств, в якому вдало поєднано традиційні національні елементи ведення бою (вважають, що історичним попередником хортингу є бойовий гопак) та більш сучасні прийоми з карате, боксу і боротьби.
Заняття з хортингу проводитиме відомий у Новограді-Волинському спортивний фахівець, майстер спорту України з рукопашного бою, володар чорного поясу з кіокушин-карате Олександр Гордієнко. Тренерською роботою Олександр займається вже чотири роки. У його послужному списку як спортсмена — чимало гучних перемог: чемпіон України з універсального бою серед спецпідрозділів Збройних сил України (2001), чемпіон України з рукопашного бою (2002), учасник, так званих, боїв без правил та професійних боїв за версією К-1 (6 боїв — всі переможні).
Тренування з боксу проходитимуть під керівництвом кандидата в майстри спорту України з боксу Олександра Фоміна. Олександр Фомін — шестиразовий чемпіон Києва з боксу (серед студентів та дорослих), був призером студентського чемпіонату України та міжнародного турніру. Загалом провів 38 поєдинків — 33 завершив перемогою. Із них 26 —достроковою, за явною перевагою над суперником. Олександр — дипломований тренер, випускник Національного університету фізичного виховання та спорту (Київ).
Мінімальна вікова межа для зарахування в секцію боксу — 10 років. Верхня — відсутня. У 2009 році до олімпійських видів спорту зараховано й жіночий бокс. Так що відтепер в цьому виді єдиноборств перспективи відкриваються як для чоловіків, так і для жінок. До того ж, зовсім нещодавно в Новограді-Волинському вже офіційно зареєстровано міську федерацію боксу, президентом якої є Леонід Плісак. Всебічну підтримку новоствореній міській федерації обіцяє обласна на чолі з досвідченим функціонером Петром Комаренком. Отже, всі передумови до розвитку боксу в Новограді-Волинському є.
Розпорядок роботи «Центру бойових мистецтв» сплановано таким чином, що практично щодня (крім неділі) тут проходитимуть тренування, з 16 до 21 години. Відділення хортингу діятиме по понеділках, середах, п’ятницях, відділення боксу — по вівторках, четвергах і суботах. Детальнішу інформацію щодо запису до секцій можна отримати за телефонами: 8 (093) 626-48-82 (хортинг) та 8 (063) 533-55-88 (бокс).
Власне, перші заняття в обох секціях стартували вже з 14 вересня. Але офіційне відкриття «Центру бойових мистецтв», на яке будуть запрошені керівники міста й району, провідні спортсмени області, очікується найближчим часом.
Олег БРЮХАНОВ