ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАХОДИ ПРАВООХОРОНЦІВ

Протягом дев’яти днів проводилося комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання міста та району. Мета: виправлення становища в організації попередження, розкриття та розслідування злочинів, охорони громадського порядку, забезпечення безпеки дорожнього руху, боротьби з наркобізнесом, реагування міліції на повідомлення про правопорушення, посилення захисту прав та законних інтересів громадян, активізації боротьби зі злочинністю.
До відпрацювання було залучено 114 працівників Новоград-Волинського МВ, 21 працівник ДАІ, додаткових сил апарату та стройових підрозділів УМВС — 33 працівника.
Як повідомив Віктор Прилипко, начальник Новоград-Волинського МВ, під час відпрацювання правоохоронцями було розкрито 37 злочинів, встановлено та затримано 6 осіб, які перебували в розшуку та переховувались від слідства та суду. Встановлено місцезнаходження двох безвісти зниклих громадян.
У ході операції по лінії НОН було вилучено з незаконного обігу 21 кг макової соломки, 30 кг 410 гр. марихуани. Поставлено на облік 11 споживачів наркотичних засобів.
З незаконного обігу зброї правоохоронцями вилучено 6 одиниць вогнепальної зброї, 37 набоїв, 1 кг 100 гр. вибухової речовини «тротил», 50 м бікфордового шнура, 1 саморобний вогнепальний пристрій, 1 холодну зброю. Порушено 2 кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
За порушення носіння, зберігання зброї притягнуто до адміністративної відповідальності 9 осіб, перевірено 236 власників зброї.
За період операції працівниками СКМСД складено 46 адміністративних протоколів на неповнолітніх та їх батьків, а також за продаж неповнолітнім особам спиртних та тютюнових виробів.
Проведено роботу з виявлення правопорушників антиалкогольного законодавства. Так за період відпрацювання було вилучено 195 л самогону, 1620 л самогонної закваски, 30 самогонних апаратів. До адміністративної відповідальності за порушення антиалкогольного законодавства притягнено 155 осіб.
Працівниками СГІРФО Новоград-Волинського МВ здійснено перевірку іноземців, котрі проживають на території обслуговування. За результатами перевірок було притягнено до адміністративної відповідальності 8 громадян іноземних держав (ст.203 КУпАП), 1 громадянин України за ст.205 КУпАП, 44 громадянина за ст.197 КУпАП, 5 громадян за ст.198 КУпАП.
По лінії Державтоінспекції було виявлено 881 порушення ПДР, з яких 49 осіб — за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Затримано та поставлено на майданчик тимчасового утримання 34 одиниці ТЗ, з яких 3 — з ознаками підробки номерів вузлів та агрегатів.
Як повідомив Віктор Прилипко, профілактичні заходи такого характеру будуть проведені найближчим часом.
О.ОМЕЛЬЧЕНКО, лейтенант міліції