«ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ»

«ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ»

Координатор ОБСЄ в Україні надає допомогу уряду України у впровадженні національної стратегії боротьби з торгівлею людьми. Спільно з Міністерством внутрішніх справ України продовжено проект «Підтримка зусиль українських інституцій у попередженні та боротьбі з торгівлею людьми» в 5 нових областях України та АР Крим.
Спеціалізований навчальний курс для дільничних інспекторів міліції в Житомирській області координатор ОБСЄ уповноважив провести тренерів Жіночого інформаційно-консультативного центру, громадської організації, яка має 9-ти річний досвід практичної та просвітницької роботи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні.
Понад 180 дільничних інспекторів міліції Житомирської області пройдуть навчання на тренінгах.
11 вересня 2009 року в тренінговому залі Жіночого інформаційно-консультативного центру пройшов тренінг з протидії торгівлі людьми для 20 дільничних інспекторів Новоград-Волинського, Олевського, Лугинського та Ємільчинського РВ УМВС України.
Від Новоград-Волинського МВ на тренінгу були присутні дільничні інспектори: капітан міліції В.Лобода, ст.лейтенант міліції А.Солощук, ст.лейтенант міліції І.Шевчук, лейтенант міліції С.Рибак, які пройшли спеціалізований навчальний курс з протидії торгівлі людьми.
Після навчання вони зможуть надавати фахові консультації громадянам на своїх дільницях з питань безпечного виїзду на роботу за кордон, як уникнути шахраїв при працевлаштуванні за кордоном тощо.
О.ОМЕЛЬЧЕНКО, лейтенант міліції