МІСЬКА РАДА ВИПЕРЕДИЛА РАЙОННУ

МІСЬКА РАДА ВИПЕРЕДИЛА РАЙОННУ

Чиновники теж люблять спорт. Що вони й довели цими днями під час обласної спартакіади серед збірних команд органів місцевого самоврядування. Змаганням дали гучний консолідуючий девіз — «Спорт об’єднує всіх у одну команду». Цим девізом організатори намагалися сказати, що незалежно від партійної приналежності, відмінностей у поглядах на ті чи інші речі саме спортивні турніри й перемоги у них об’єднують політиків, націю та простих громадян.
Право провести перші старти такого рівня на теренах Житомирщини отримав Новоград-Волинський. Як неодноразово відзначали високопосадовці з Житомира — голова обласної ради Віталій Француз та начальник управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Марія Власенко, — Новоград-Волинський заслужив це право своєю відмінною спортивною інфраструктурою — ігровими майданчиками, стадіонами, спортивними школами.
Під музичний супровід військового оркестру та під червоними знаменами ФСТ «Спартак» (це товариство виступило ініціатором спартакіади) учасники змагань вишикувалися на урочисту лінійку. Прозвучали вітальні промови, основним лейтмотивом яких став заклик до занять спортом, спрямований у широкі маси. Зокрема, зазначалося, що представники влади власним прикладом мають демонструвати громаді користь від ведення активного, здорового способу життя.
Власне до цього керманичі міст та районів і приступили одразу після завершення офіційної частини. Суперничати довелося у п’яти видах спорту — міні-футболі, легкій атлетиці (крос), настільному тенісі, шахах і шашках. Спростовуючи усталені стереотипи, в яких працівники влади асоціюються із кабінетами, стосами паперів і телефонами, цього разу чиновники постали як браві спортсмени. І пристрасті на бігових доріжках, футбольних газонах і за тенісними столами вирували ще ті!
Так вже склалося, що основна увага вболівальників, як правило, прикута до футболу. Не залежно від того, якого рівня турнір. Атакуючу ланку команди Новоград-Волинської міської ради склали міський голова Микола Боровець і один із наймолодших депутатів міської ради Олександр Гарбовський. Однак, попри всі старання цього дуету, до півфіналу новоград-волинці не потрапили, пропустивши на перше місце у підгрупі збірну з Баранівки, яка й стала у підсумку переможцем міні-футбольного турніру. Збірна районної ради на чолі з головою райради Віктором Гончаруком у цьому виді спорту теж значних висот не досягла — так само припинила похід за перемогою на стадії підгрупи.
Як показав подальший перебіг змагань, справжня сила місцевих чиновників — у інтелектуальних видах спорту. Так, у шаховому турнірі міська рада Новограда-Волинського стала першою, у шашках — другою. Цих здобутків виявилося достатньо, щоб у загальнокомандному заліку за підсумками виступів у всіх видах програми посісти високе третє місце. Команда Новоград-Волинської районної ради у цьому ж заліку опинилася на четвертій позиції. Срібним призером спартакіади стала збірна з Червоноармійського району. А переможцем — команда Баранівської районної ради.
Оргкомітет підготував для призерів кубки і грамоти. Нагородження відбулося як у командному, так і в особистому заліках. А переможців, крім цього, заохотили ще й грошовими преміями.
На цьому «веселі старти» для місцевих представників влади не завершилися. Одразу після закінчення спартакіади (а було це в п’ятницю, 18 вересня) група сміливців із 26 чоловік на два дні вирушила в Карпати, де здійснила сходження на найвищу вершину України — гору Говерлу.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА