АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК ВРЯТУВАВ УКРАЇНСЬКИХ ЗАРОБІТЧАН

АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК ВРЯТУВАВ УКРАЇНСЬКИХ ЗАРОБІТЧАН

Лідер «ФРОНТУ ЗМІН» виявився єдиним, хто зміг допомогти співвітчизникам, які потрапили в безвихідне становище. Українські заробітчани (близько 30 жінок, деякі з дітьми), які працюють в Італії, стали заручниками недобросовісності турагенції й чекали у київському аеропорту «Жуляни» на неіснуючий рейс.
Завдяки щасливому випадку 15 вересня з аеропорту «Жуляни» відлітав до Львова лідер «ФРОНТУ ЗМІН» Арсеній Яценюк. Кинуті напризволяще, люди просиділи в аеропорту вже понад добу, і коли впізнали політика, то звернулися по допомогу.
Зрозумівши, що із рейсом не все гаразд, жінки почали «бити на сполох». «На «гарячих лініях» Верховної Ради, БЮТ та Партії регіонів нас увесь час перекидали з одного номера на інший», — розповіла пасажирка Надія Кутова.
Те, що вони зустріли в аеропорту Арсенія Яценюка, люди вважають своїм спасінням. Бо на їхнє прохання політик відреагував негайно: людям доставили їжу, влаштували на нічліг. Була викликана й цілодобово чергувала бригада швидкої допомоги однієї з приватних клінік. На місці всіма організаційними питаннями займався особисто голова виконкому «ФРОНТУ ЗМІН» Андрій Іванчук.
Серед заручників ситуації виявилась і жінка з двома дітьми, одному з яких чотири роки, а другому — вісім місяців(!). «Ми купили памперси, дитяче харчування. Проблем у людей на побутовому рівні не буде. «ФРОНТ ЗМІН» забезпечить їх усім необхідним», — сказав Андрій Іванчук. Того ж дня матері з дітьми — Катерині Вельмі — допомогли придбати квитки, і вона вилетіла до Неаполя з аеропорту «Бориспіль».
Протягом кількох днів усі пасажири були визволені з цієї ситуації і змогли вилетіти до місця призначення.
Арсеній Яценюк вже підготував депутатське звернення до Генпрокуратури, МВС та Кабміну з вимогою розібратися в ситуації й покарати винних.
Коментуючи цю ситуацію, лідер «ФРОНТУ ЗМІН» підкреслив: «Те, що ми бачили в аеропорту, — це вже наслідок. А основна причина — те, що ці люди працюють не в Україні. Це те, що їхні діти живуть з бабусями й дідусями, яким 70-80 років, і ними ніхто не займається. Живуть на 100 чи 200 євро, які мама чи батько передають з Неаполя чи з якогось іншого міста». Арсеній Яценюк підкреслив, що найважливіше сьогодні — це відновлення робочих місць та працевлаштування українців в Україні.
Іван СОЛОМАТІН