ГОТОВІ НА ВСЕ ЗАРАДИ ВЛАДИ

Арсеній Яценюк привабливий для мільйонів людей кандидат в президенти. Новий лідер, молодий, незаплямований корупцією, незалежний від кланів і олігархів, зі свіжим поглядом і нестандартним мисленням. Незабаром початок офіційної виборчої кампанії, а вже на повну почалася брудна гра з його дискредитації.
Всеукраїнська інформаційна кампанія «Фронту змін» викликала чималий інтерес у виборців. Звісно, можна сперечатися про кольори рекламних щитів, але факт лишається фактом — Яценюка, його тези помітили і зацікавилися. Вперше претендент на головну посаду країни говорить про те, що треба робити, щоб врятувати країну. Причому говорить просто, зрозуміло, а отже, щиро. Адже там, де словоблуддя, де пишуть програми на сотні сторінок, — там немає чіткого плану дій.
Противники одразу побачили цю сильну сторону Яценюка. Вони зрозуміли, що відкрито дискутувати з ним не зможуть. Адже у «відкритому бою» проти правди не попреш. А програти перед всією країною соромно. Доведеться збирати чемодани і йти на політичну пенсію. Тому вони розпочали затяту боротьбу на політичне знищення лідера «ФРОНТУ ЗМІН».
Як показують результати опитування громадської думки, найбільшу загрозу популярність Яценюка несе для Юлії Тимошенко. Розрив між ними в 2-3% відсотків, або, як кажуть науковці, — в межах статистичної похибки. Це означає, що прем’єрка може лишитися за бортом, а в другий тур вийде лідер «Фронту змін». Розуміючи це, швидше за все саме її штаб почав кампанію з дискредитації Яценюка.
Сьогодні в газетах друкують проплачені статті про те, що Яценюк, нібито, єврей. Цю брехливу нісенітницю «прикрашають» антиєврейською маячнею на зразок гітлерівської пропаганди. Все це почалося з сумновідомого виступу мера Ужгорода — Сергія Ратушняка. Головна його теза, що Яценюк — нібито, єврей, а тому не має права претендувати в президенти.
В інтерв’ю «5 каналу» Арсеній Яценюк сказав, що він — українець, але якби в нього в роду був хоч один єврей, то він так само пишався цим, як зараз пишається тим, що він є українець з діда-прадіда. І додав, що захищатиме від «ратушняків» усіх українських громадян, незалежно від їхнього національного походження. Лідер «Фронту змін» пообіцяв, що домагатиметься, аби на державній службі осіб з подібними нацистськими поглядами не було.
Але тут проблема не в Яценюку, а в тому, що вперше на виборах в Україні розігрується національна карта. Яценюку це або нашкодить, або ні, а от суспільству і державі — однозначно нашкодить, бо внаслідок хвилі антисемітських публікацій в суспільстві зростає міжнаціональна напруга.
Наші лідери кажуть, що прагнуть до європейских цінностей і стандартів. Насправді ж для людей, які замовляють та пишуть брудні статті, головне отримати владу за будь-яку ціну. І заради цього вони не зупиняться ні перед чим.
Показово, що ні Тимошенко, ні Ющенко, ні Янукович прилюдно не виступили проти брутальної антиєврейської витівки Ратушняка. Бо всі вони зацікавлені, щоб у цю непристойну кампанію, цю маячню божевільного повірили виборці, і вона спрацювала проти їхнього головного конкурента — Арсенія Яценюка. Закони в нас не працюють, а преса бере участь у цій брудній кампанії. Лишається сподіватися на мудрість народу, який не дасть себе втягнути в чергове протистояння.
Олексій СЕНІН