ВЕТЕРАНИ — ЗАВЖДИ В СТРОЮ!

ВЕТЕРАНИ — ЗАВЖДИ В СТРОЮ!

День партизанської слави було проведено на теренах Новоград-Волинського міста та району 21-22 вересня. Зокрема, у Новограді-Волинському 21 вересня відбувся урочистий мітинг біля обеліску у Парку Слави за участю міського голови М.П.Боровця, голови ради ветеранів міста К.М.Малова, ветеранів ВВВ, громадськості міста.
22 вересня, поблизу Городниці, біля меморіалу «Партизанський дуб» зібралися ветерани району на чолі з головою районної ветеранської організації П.П.Фатенком, щоб вшанувати пам’ять тих, хто відстоював перемогу в тилу фашистів. Таких партизанських з’єднань нараховувалося десятки, недарма цей регіон називають партизанським краєм.
Свої вірші про ці лихоліття ветеранам прочитав П.П.Фатенко, також на мітингу виступив городницький селищний голова І.А.Оніщук, заступник голови РДА М.І.Гриценко, помічник народного депутата від «Блоку Литвина» Ф.В.Весельський, учні городницької школи.
І насамкінець, за доброю традицією ветеранів випили по 100 «фронтових» грамів, співали пісні воєнних років, ділилися один з одним власними спогадами.
Одному з найстаріших «фронтовиків» району А.П.Валінкевичу нині виповнився 91 рік. І дивлячись на те, як бадьоро крокує разом з товаришами цей чоловік похилого віку, як радісно сяє його погляд, хочеться щиро побажати цим людям міцного здоров’я та бадьорості духу.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА