МІЛІЦЕЙСЬКІ БУДНІ

У період з 20 по 30 вересня поточного року на території держави проводяться профілактичні заходи, спрямовані на стабілізацію оперативної обстановки на територіях обслуговування органів внутрішніх справ.
До проведення даних заходів щоденно залучалось до 90% всього особового складу органів і підрозділів внутрішніх справ гарнізону міліції, члени громадськості.
У цілому за період проведення відпрацювання на території району вдалося затримати 5 осіб, причетних до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, порушено ряд кримінальних справ відносно 6 осіб, з незаконного обігу вилучено 2 одиниці зброї. Стосовно 4 осіб вирішується питання щодо вибрання запобіжного заходу за скоєння злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Крім цього, за скоєння правопорушень до адміністративної відповідальності притягнуто 118 чоловік, у т.ч. 51 — за порушення антиалкогольного законодавства.
Ряд злочинів вдалося розкрити по «гарячих слідах».
Так, 23 вересня поточного року до чергової частини Новоград-Волинського міського відділу внутрішніх справ надійшло телефонне повідомлення з приймального відділення Новоград-Волинського міськрайТМО про доставляння до них із проникаючим ножовим пораненням мешканця села Курчицька Гута, 1967 року народження.
Цього ж дня працівниками міліції за скоєння даного злочину був затриманий мешканець с.Курчиця, 1985 року народження, який у стані алкогольного сп’яніння під час суперечки із потерпілим ножем спричинив останньому тяжкі тілесні ушкодження. Затриманий, до речі, вже мав проблеми із законом та раніше затримувався за порушення антиалкогольного законодавства. Отже тепер його чекає суворе покарання.
У цей же час силами працівників оперативних служб та служби дільничних інспекторів міліції міськвідділу тільки 24 вересня поточного року було розкрито 3 раніше скоєні крадіжки особистого майна громадян, які були скоєні у період з 19 по 24 вересня.
За скоєння крадіжки мобільного телефону та коштів у сумі 130 гривень у мешканця райцентру, інваліда 2-ї групи, 1967 року народження, який на час скоєння злочину перебував у будинку своєї знайомої у с. Кануни, затримано жителя цього ж села, непрацюючого, раніше неодноразово засудженого за аналогічні злочини громадянина, 1979 року народження. Наразі після скоєння даної крадіжки його чекає тривале перебування за гратами.
У цей же день працівники карного розшуку затримали раніше засудженого непрацюючого мешканця райцентру, 1983 року народження, який напередодні скоїв крадіжку скутера марки «Хонда» із сараю по вул.Надслучанській.
Важливу роль у проведенні даної операції, що тривала понад тиждень, відіграли органи влади та місцевого самоврядування. Так, працівники системи освіти спільно з правоохоронцями були залучені до здійснення профілактичних заходів, завдяки яким вдалося попередити ряд правопорушень, які могли бути скоєними неповнолітніми.
Як зазначив перший заступник начальника Новоград-Волинського МВ УМВС підполковник міліції Подік А.В., проведення таких профілактичних заходів вже набуває системності та дає можливість значно вплинути на стан криміногенної ситуації у регіоні.
О.ОМЕЛЬЧЕНКО, лейтенант міліції