МИ — СРІБНІ ПРИЗЕРИ

МИ — СРІБНІ ПРИЗЕРИ

У цьому турі ФК «Звягель-750» у гостьовому поєдинку змагався в м.Коростень проти лідерів чемпіонату ФК «Хіммаш». Матч був досить принциповим, як і всі попередні ігри між цими суперниками, тож налаштовувати гравців на вирішальний двобій тренерам довго не довелося. Кількість уболівальників на коростенському стадіоні з боку обох клубів була рівною, адже засновник клубу «Звягель-750» В.В.Гордійчук організував для уболівальників два автобуси для виїзду на вирішальну гру. Поєдинок у коростенських уболівальників особливої цікавості чомусь не викликав.
Гра протягом 90 хвилин тримала у напрузі усіх причетних до цієї події. Нашим землякам було досить непросто, адже, крім футболістів «Хіммашу», на стороні господарів були симпатії суддівської бригади. Саме свисток головного судді сповістив про сумнівне пенальті у ворота нашого клубу, хоча порушення, а це бачили всі уболівальники, було поза межами карного майданчика. Одинадцятиметровий удар хіммашівці реалізували бездоганно, повівши в рахунку 1:0. Це порушення допустив один із наших оборонців Юрій Галюк, отримавши ще і до цього «жовту картку». Звягельчани не відсиджувались у обороні, вірні моменти для взяття воріт не реалізували Юрій Перін, Ярослав Корнійчук, котрі мали нагоду забити гол, знаходячись у воротарському майданчику суперника, удари були повз порота.
Однак у середині першого тайму нашим землякам все ж вдалося встановити рівновагу. Двохходова комбінація у виконанні вже згадуваних Юрія і Ярослава врешті завершилися влучним ударом останнього — на табло засвітилися 1:1.
Після перерви перебіг подій на полі суттєво не мінявся до моменту видалення гравця у складі ФК «Звягель-750». Порушення, що його зробив футболіст у центрі поля, було зовсім не потрібним, до воріт було далеченько та й прохід півзахисника був не гольовим, однак досвідчений Ю.Галюк, який вже мав у своєму пасиві «гірчичник», притримав суперника і в нагороду друга «жовта», що автоматично переросла у «червону». Досить безвідповідально поступив новоград-волинський «варяг», явно зігравши на користь коростенців.
Однак, як не дивно, зоставшись у чисельній меншості, звягельчани не знітилися, а навпаки зіграли ще більш агресивно при несамовитій підтримці своїх уболівальників. Швидка, технічна гра сподобалася і уболівальникам команди суперника, що зустрічала цікаві комбінації звягельчан оплесками. До кінця матчу зоставалися лічені хвилини, і в одній з нечисленних атак хіммашівцям все ж вдалося провести вирішальний м’яч у ворота звягельчан. Незаслужена поразка з рахунком 2:1 була зафіксована фінальним свистком рефері гри.
Ця поразка зафіксувала чемпіонство ФК «Хіммашу» в нинішньому сезоні, а гравці ФК «Звягель-750» фінішували срібними призерами, перевиконавши завдання на нинішній сезон.
Третє місце посіли гравці ФК «Коростень», котрі у вирішальному поєдинку, що пройшов того ж дня, завдали поразки ФК «Легіон» з м.Житомир.
А кращими гравцями у складі срібних призерів у цьому матчі В.В.Гордійчук назвав таких футболістів: Роман Весельський, Ігор Носарєв, Ігор Ковальчук, Максим Дубров. Інтерв’ю з головою ради засновників ФК «Звягель-750» за підсумками чемпіонату буде опубліковано незабаром на сторінках «ЗІ».
Володимир БУРКОВСЬКИЙ