13-РІЧНИЙ ЗВЯГЕЛЬЧАНИН ПОКЛАВ УСІХ НА ЛОПАТКИ

13-РІЧНИЙ ЗВЯГЕЛЬЧАНИН ПОКЛАВ УСІХ НА ЛОПАТКИ

\"13-РІЧНИЙШестеро новоград-волинських юнаків, борців греко-римського стилю, взяли участь у третьому міжнародному турнірі з греко-римської боротьби, що пройшов 25-27 вересня у місті Виноградові, що на Закарпатті. Турнір присвятили пам’яті видатного борця карпатського краю С.Кутлана та видатного тренера Закарпаття Є.Кудрона.
Окрім команд із України за нагороди боролися спортсмени з Угорщини, Словаччини, Литви та Молдови. Усього – 260 борців, які представляли 35 команд.
Звягельчани загалом виступили вдало: двоє з шести борців потрапили у своїх вагових категоріях до трійки призерів. Блискуче провів турнір тринадцятирічний вихованець тренера А.Г.Пукаса Богдан Денисюк, учень ЗОШ №2, який став переможцем у ваговій категорії 38 кг. На шляху до перемоги Богдан здолав п’ятьох суперників. Причому, у всіх сутичках його перевага була беззаперечною – двобої завершувалися на «туше». Або, кажучи простіше, новоград-волинський спортсмен поклав усіх суперників на лопатки. Після завершення турніру, коли визначали кращих у номінаціях, Богдан Денисюк був нагороджений кубком за найкращу техніку.
Третє місце виборов учень колегіуму Олександр Федотов (вага 42 кг). Власне, Олександр, за свідченнями тренерів, теж перспективний і сильний борець. Однак він тільки в цьому спортивному сезоні вперше почав змагатися у даній ваговій категорії. Відтак, ще не набрався відповідного досвіду. Тим не менше, юнак дістався до півфіналу турніру, де програв лише по очках. Натомість, у сутичці за третє місце Олександр впевнено здолав опір суперника, вклавши того на лопатки всього за 20 секунд. Певно, саме ця перемога спонукала оргкомітет змагань нагородити Олександра Федотова кубком у номінації «За волю до перемоги».
Решта новоград-волинців у призери не пробилися. Олександр Ващенко та Андрій Бєляк здобули 5-ті місця, Сергій Кабико — 7-ме, а Сергій Заліський турнір завершив на 8-ому місці. Втім, тренерський штаб у складі А.Г.Пукаса, І.Б.Савіна, А.В.Назарчука та Р.М.Савчука дав високу оцінку виступу своїх вихованців. А виправдати довіру тренерів юні борці матимуть нагоду вже через декілька тижнів — під час турніру, що відбудеться 16-18 жовтня у місті Болехів (Івано-Франківська область).
Олег БРЮХАНОВ