ЗА БОРГИ ВСЕ МІСТО БУДЕ БЕЗ ВОДИ?

Обленерго за борги без зайвих сантиментів відключило новоград-волинський водоканал від електроенергії. 30 вересня, з 11.30 до 17.00, перебої з водопостачанням відчула значна частина міста, оскільки припинили роботу дві з трьох насосних станцій, що здійснюють водозабір.
Зусиллями міського голови того ж дня проблему вдалося тимчасово врегулювати — після перемовин між Миколою Боровцем і начальством ВАТ «ЕК Житомиробленерго» на об’єкти водоканалу знову подали напругу. Однак, відстрочка в силі лише до 6 жовтня.
Ціна питання — 285 тисяч гривень. І їх можна було б сплатити, хоча б частково, розповідає начальник водоканалу Алла Левицька, якби всі, хто споживає воду, у свою чергу за неї вчасно розраховувалися. Наразі ж лише КЕЧ району за отримані послуги з водопостачання й водовідведення не платить уже три місяці. За цей час сума боргу військового відомства досягла 700 тисяч гривень. Та й серед населення — чимало злісних неплатників. На сьогодні у «чорному списку» — 56 абонентів, кожен із яких заборгував за воду більше, ніж по 500 гривень.
До 6 жовтня громаді переживати не варто. В ці дні вода буде, каже керівник водоканалу Алла Левицька. І з надією чекає, що 5 жовтня боргові зобов’язання перед водоканалом виконає КЕЧ. Принаймні, військові дали таку обіцянку. І тоді у водоканалу з’явиться можливість розрахуватися з енергетиками. В іншому випадку, не виключено, що 56-тисячне місто може опинитися без централізованого водопостачання. До слова, свою рішучість обленерго вже продемонструвало.
Олег БРЮХАНОВ