ПРЕЗИДЕНТ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВІДКРИТТІ ЗАВОДУ ТОВ «ЦЕРСАНІТ ІНВЕСТ»

ПРЕЗИДЕНТ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВІДКРИТТІ ЗАВОДУ ТОВ «ЦЕРСАНІТ ІНВЕСТ»

\"ПРЕЗИДЕНТПриїзд Президента України Віктора Ющенка на Звягельщину викликав чималий ажіотаж. Незважаючи на погоду, яка того дня, 29 вересня, знаменувалася холодним вітром та подекуди дощем, біля заводу «Церсаніт» зібрався чималий натовп бажаючих потрапити на урочисту церемонію відкриття цього підприємства, з нагоди якої власне і завітала до нас перша особа держави.
До речі, очікувати довелося декілька годин, і на територію підприємства пропускали тільки згідно із заздалегідь складеними списками та після ретельної перевірки через металошукачі. Чесно кажучи, такого «переполоху» жодного разу під час відвідин нашого міста президентами не спостерігалося, що трохи видалося дивним.
Президента зустрічали традиційно — поліським короваєм. І хоч очікувався з цієї нагоди і польський президент, проте Польщу того дня представляв керівник «Церсаніту» Кшиштоф Талер, а Житомирщину — губернатор Юрій Забела.
У рамках робочої поїздки на Житомирщину Президент України Віктор Ющенко взяв участь у відкритті заводу ТОВ «Церсаніт Інвест» у селі Чижівка Новоград-Волинського району.
Вітаючи присутніх із відкриттям підприємства, Президент наголосив на важливому значенні цієї події для всієї Житомирської області.
В.Ющенко назвав реалізацію цього проекту гарним прикладом українсько-польської співпраці. «Я ще раз від імені Українського народу хочу передати особливу повагу до наших відносин, які сьогодні ми можемо розглядати як приклад», — сказав він, відзначивши, що Україна та Польща протягом останніх років пройшли ефективну дорогу на шляху історичного примирення та розбудови конструктивних партнерських взаємин.
У цьому контексті В.Ющенко високо оцінив рішення компанії «Церсаніт» побудувати унікальні виробничі потужності в Україні. Таким чином, за словами Глави держави, у розвиток Житомирщини вкладено 120 мільйонів євро, збудовано сучасне за інфраструктурою і технологіями потужне виробництво, яке забезпечуватиме роботою 1100 фахівців.
Президент також звернув увагу на той факт, що продукція «Церсаніт Інвест» заміщатиме імпорт та орієнтована на експорт. В.Ющенко назвав реалізацію даного проекту гарним прикладом і того, як через здорову інвестиційну економічну політику буде ефективно реалізовуватися не лише потенціал однієї області, а й робота на задоволення національних інтересів. Президент особливо відзначив, що реалізація даного проекту стала можливою — окрім зусиль інвесторів — завдяки професійній роботі органів місцевого самоврядування.
\"ПРЕЗИДЕНТУ своєму виступі Глава держави особливо відзначив позитивні зрушення, які відбулися в економіці України протягом останніх років. «За 4 роки ми провели модернову економічну політику», — сказав він, нагадавши, зокрема, про вступ України до СОТ, роботу над укладенням між Україною та ЄС Угоди про асоціацію, що передбачає, зокрема, створення зони вільної торгівлі. Він також звернув увагу на те, що протягом останніх років щороку Україна отримувала в середньому близько 7 млрд. доларів США інвестицій. «Буде великою помилкою, якщо, перш за все, той міжнародний економічний курс, який протягом чотирьох років я намагаюся проводити в Україні, був би загублений чи замінений... Іншого варіанту для нашого розвитку — і економічного, і соціального, і політичного — немає», — сказав В.Ющенко.
Говорячи про так званий продаж Одеського припортового заводу, Президент назвав це ганьбою. На думку В.Ющенка, на подібні кроки йдуть «герої», які «не відповідають за те, як створити, а думають про те, як в один момент через примху, через приватний інтерес продати флагман і отримати виручку, яка дорівнює платі за газ, спожитий протягом місяця». «Скажіть, будь-ласка, невже це еквівалент? Невже це справедливо? Невже це реалізація українських інтересів?»
«Наше майбутнє не у розпродажі активів, які створили наші батьки», — підкреслив Президент.
В.Ющенко закликав усіх присутніх бути відданими національним та державним інтересам України, а представників влади — працювати над примноженням проектів, подібних до реалізованого в Житомирській області.
Президент подякував усім, хто долучився до відкриття заводу, та своєю активною позицією сприяв залученню інвестицій.
Глава держави також вручив подяки та пам’ятні подарунки.
Президент оглянув підприємство, яке є одним із найбільших у Новоград-Волинському районі, та поспілкувався з його робітниками.
Лариса ЛУК’ЯНЕЦЬ
Фото Віктора ТИМОЩУКА