ЙДЕ ДЕРИБАН ЗЕМЛІ, МИСЛИВЦІ «ГОТУЮТЬ НАБОЇ»…

ЙДЕ ДЕРИБАН ЗЕМЛІ, МИСЛИВЦІ «ГОТУЮТЬ НАБОЇ»…

До редакції надійшла інформація про те, що днями, начебто, мисливцям заборонили полювати на пернату дичину. Ніби навіть на це існує спеціальний припис Державної екологічної інспекції Житомирської області. Те, що в мисливському господарстві вже давно склалася складна ситуація, нам відомо, але що насправді там нині відбувається — ми попросили прокоментувати С.МЯСКОВСЬКОГО, голову міськрайонного Українського товариства мисливців та рибалок.
— Станіславе Мар’яновичу, то що насправді-таки відбувається?
— А що відбувається?
— Ну, наприклад, мисливців ображають, полювати не дають.
— Ось ви про що. Справа в тому, що на початку жовтня цього року наша організація отримала припис від Державної екологічної інспекції, що контролює дотримання природо-охоронного законодавства за підписом М.М.Павельчука.
— З чим це пов’язано?
— А з тим, що двадцять дев’ятого вересня цього року в нашій організації закінчився термін користування мисливськими угіддями.
— І що, ви не встигли підготувати документи на продовження користуванням?..
— Навпаки. Протягом двох років ми тільки й займалися збором документів на перезакріплення мисливських угідь.
— І що?
— Маємо погодження сільських рад, користувачів земельних ділянок та власників земельних паїв. Тобто, робота була проведена у великих масштабах.
— Де зараз знаходяться ці документи?
— На даний час пакет зібраних документів перебуває на розгляді в житомирських управліннях охорони навколишнього середовища та лісового господарства. Після їх погодження питання про надання мисливських угідь розглядатиметься вже на сесії обласної ради.
— Станіславе Мар’яновичу, все-таки щось не все зрозуміло. Документи, нібито, вчасно були готові. Чому така тяганина? Раніше, здається, бюрократії з продовженням термінів на користування мисливських угіддь не було. Чому страждають мисливці?
— Справа в тому, що нашу організацію відповідні державні служби перевіряли не раз і претензій до нас щодо ведення мисливського господарства не мали. Але, як це не прикро, сьогодні відбувається, просто кажучи, дерибан мисливських угідь, які, в першу чергу, надаються приватним мисливським клубам, а нашу організацію чомусь вважають не перспективною в майбутньому.
— Які ваші подальші дії?
— У неділю, четвертого жовтня, на розширеному засіданні ради та президії місцевого осередку це питання розглядалося. Відчувалося чуттєве занепокоєння мисливців. З виступів стало зрозуміло, що мисливці нашої організації до кінця відстоюватимуть інтереси в рамках чинного законодавства. А Закон, як би це комусь не хотілося, — на нашому боці. І, сподіватимемось, що найближчим часом терміни користування мисливськими угіддями нам-таки продовжать і полювання відновлять.
Розмовляв Микола МАРУСЯК