НОВОГРАДЦІ — В РЯДУ ПЕРЕМОЖЦІВ

Фінішували обласні змагання за програмою п’ятих літніх юнацьких ігор. Останнім видом програми стали поєдинки волейбольних дружин. По дві команди, що найвдаліше виступили у зональних турах, були зібрані в м.Житомир, де і були визначені переможці і призери юнацьких ігор. Дуже приємно, що в числі переможців значилася команда з Новограда-Волинського. Вихованці тренера міської ДЮСШ М.Ю.Олендера підтвердили свій високий статус. У груповому фінальному турі наші земляки без проблем перемогли суперників з Коростеня та Овруцького району з рахунком 2:0 і здобули право грати у фінальному матчі з переможцем іншої групи. Ними виявилися збірники обласного центру. До складу Житомирської команди увійшли студенти вищих учбових закладів міста. Однак звягельчани були налаштовані лише на перемогу і вони її здобули.
Гра складалася так, що вихованці нашого тренера не мали особливих клопотів завдяки своїй перевазі в усіх компонентах сучасного волейбольного мистецтва. Про це свідчить рахунок 25:7, 25:8, і лише в третій партії, полоскотавши нерви тренеру та своїм уболівальникам, новоград-волинці завершили її з рахунком 26:24 на свою користь.
У підсумку — 3:0 по партіях і загальна перемога. Свій вклад у вдалий виступ збірної внесли Ян Михалькевич, Дмитро Бойко, Руслан Цимбалюк, Олександр Павлюк, Стас Сенніков, Сергій Музиченко, Ігор Бобрик, Олександр Заїка, Максим Ставицький, Олександр Терещенко, Сергій Хаїнський. Третє місце посіли спортсмени з Коростеня.
Юнацький волейбол нашого міста у черговий раз підтвердив свій авторитет на обласному рівні. Знаходяться наші земляки на ведучих ролях в юнацькому волейболі і на всеукраїнському рівні. Однак побачити і порівняти можливості наших волейболістів у турнірах обласного та державного рівня новоград-волинцям не вдається. Чому? Про головну причину говорить тренер команди Михайло Юхимович Олендер: Вихованці відділення юнацького волейболу 1992-1993 р.н., 1994-1995 р.н. вдало виступають у турнірах всеукраїнської дитячої волейбольної ліги, що проводяться в різних містах України. Могли б ми приймати турові змагання й у себе, щоб рідні, знайомі волейболістів, члени міської громади мали можливість спостерігати за поєдинками.
Однак сучасна спортивна база у місті для занять спортивними іграми відсутня. Щоб волейбольна федерація України надала право провести тур у Новограді-Волинському, слід мати спортивний зал з трибунами для глядачів, душовими приміщеннями для волейболістів, а це все, на жаль, лише у мріях. А юні жителі міста, замість занять різними видами спорту, шукають розвагу в іншому. Ми говоримо про те, що школярі багато хворіють, і в той же час замість створенння необхідних умов для занять спортом, лише констатуємо факт підвищення захворюваності. Спортивні комплекси, здатні приймати змагання з різних видів спорту, уже збудовані в Коростені, Баранівці, Романові, Бердичеві, Житомирі. Тож воно і не дивно, що все більше фінальних стартів віддаються для проведення туди, де є необхідні умови.
У волейболісток підсумкові місця розподілилися наступним чином: житомирянки перемогли у фіналі збірну Ємільчинського району з рахунком 3:0, а трійку призерів замкнули спортсменки з Коростеня. Збірна нашого району у підсумку фінішувала на сьомому рядку турнірної таблиці, що є досить непоганим показником.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ