ХРОНІКА 44/2009

«СПРИТНИЙ МОЛОДИК»
15 жовтня 2009 року до чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшло повідомлення від мешканця міста про те, що близько 14 години невідома особа на площі Лесі Українки міста Новограда-Волинського відкрито заволоділа його мобільним телефоном марки «LG», чим спричинила матеріальної шкоди на суму 450 гривень.
По гарячих слідах було затримано за підозрою у вчиненні даного злочину молодика, мешканця нашого міста. Мобільний телефон вилучено та повернуто господарю.
Отож, шановні громадяни, будьте обачними! Коли бачите, що до вас наближається незнайомець або група агресивних підлітків, краще перейти на інший бік вулиці, адже від раптового нападу вберегтися надзвичайно важко. Завчасно повідомляйте про злочин працівникам міліції.
«НЕПОВНОЛІТНІ МИСЛИВЦІ»
16 жовтня 2009 року до міліції надійшла письмова заява від громадянки нашого міста про те, що в період з 16 по 17 години, коли вона перебувала в приміщенні їдальні Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму, хтось з її сумочки викрав мобільний телефон «Самсунг Х-460», цифровий фотоапарат «Кенон-242», паспорт та інше особисте майно, завдавши матеріального збитку на суму близько 3000 гривень.
Працівники служби карного розшуку затримали неповнолітніх осіб, у яких вилучили майно вищезгаданої громадянки. На даний час неповнолітні молодики перевіряються на причетність до низки подібних злочинів.
Як повідомив заступник начальника Новоград-Волинського МВ Андрій Васильович Подік, надмірна довірливість — наш перший ворог, який працює на руку злочинцям. У багатьох випадках величезних утрат могло б не бути, якби громадяни проявляли хоча б трішки обережності. Не залишайте свої речі без нагляду!
ПОЧАВСЯ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН — З’ЯВИЛИСЯ ПЕРШІ ЖЕРТВИ
19 жовтня 2009 року до чергового міськвідділу надійшло телефонне повідомлення від мешканки міста про те, що в будинку по вул. Чапаєва виявлено трупи чоловіка та жінки.
Працівниками міліції, в ході огляду місця пригоди, було встановлено, що у приміщенні житлового будинку проживало подружжя пенсіонерів, які, намагаючись зігріти свою оселю, запалили опалювальну піч, обладнану газовим пальником. По необачності подружжя забуло відкрити заслінку димоходу печі, від чого задихнулись чадним газом.
Працівники міліції нагадують: не забувайте перевіряти свої електроприлади.
«НА ТІ Ж ГРАБЛІ…»
19 жовтня 2009 року до чергового міськвідділу надійшло письмове повідомлення від мешканця нашого міста, в якому повідомив, що з його подвір’я зникли бензопила «Партнер» та повітряний компресор марки «Форте».
Працівниками дільничних інспекторів міліції було встановлено, що дану крадіжку скоїв громадянин, проти якого вже порушена кримінальна справа за подібні злочини. Майно вилучено та повернуто власникові.
Олена ПЕТРУК, помічник начальника МВ із взаємодії з громадськістю та ЗМІ, старший лейтенант