ЛЮДИ ГИНУТЬ ТЕМНОЇ ПОРИ…

3802 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області в період з 12 по 18 жовтня. Затримано 263 водія, котрі керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 1034 адміністративні протоколи на водіїв за перевищення швидкісних режимів. Судами на порушників накладено штрафів на загальну суму понад 405 тисяч гривень. Загалом же упродовж тижня стягнено більше 204 тисячі гривень накладених раніше штрафів.
Зафіксовано 25 дорожньо-транспортних пригод, в яких 6 людей загинуло, ще 28 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
Статистика свідчить, що аварійність в області лишається високою. З початку року трапилось 716 дорожніх аварій, внаслідок яких 150 чоловік загинуло і 829 отримали травми, із них — 106 пригод з вини пішоходів, в яких 30 людей загинуло та 80 отримали травми. Як бачимо, переважна більшість трагедій, що стаються на наших дорогах, — наїзди на пішоходів. І в більшості з них винні самі постраждалі.
13 жовтня, близько 20.45 в с.Андрушки, Попільнянського р-ну, водій автомобіля Хюндай-Сантафе, мешканець Бердичівського р-ну, 1979 р.н., здійснив наїзд на гужову повозку, під керуванням мешканки Попільнянського р-ну, 1959 р.н., яка рухалась в попутному напрямку. Внаслідок ДТП водій та пасажир гужової повозки отримали тілесні ушкодження та доставлені до Попільнянської ЦРЛ.
15 жовтня, близько 23 години, в м.Бердичів, по вулиці Котовського, водій автомобіля Фольксваген, мешканець Бердичева, 1980 р.н., здійснив наїзд на жінку, особа якої встановлюється, котра знаходилася на проїзній частині. Внаслідок ДТП бердичівлянка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці пригоди. Тіло загиблої доставлено до моргу Бердичівської ЦРЛ.
16 жовтня, близько 19 год., на 11 км автодороги Житомир-Могилів-Подільський, в с.Сінгури, Житомирського району, водій автомобіля ВАЗ-210430-20, мешканець м.Житомир, 1978 р.н., здійснив наїзд на пішохода, мешканця Житомирського району, 1962 р.н., який знаходився на проїзній частині. Внаслідок ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.
16 жовтня, близько 21.30, на 120 км а/д Київ-Чоп водій автомобіля Тойота, житель м.Севастополь, 1969 р.н., рухаючись в напрямку м.Житомир, скоїв наїзд на чоловіка (особа встановлюється), який перетинав проїзну частину. Внаслідок ДТП пішохід загинув на місці пригоди. Тіло загиблого доставлено до моргу Коростишівської ЦРЛ.
Прес-служба УДАІ Житомирської області