ТЕСТОДРОМ 44/2009

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Що таке хрестики-нулики? А. Перша комп’ютерна програма. Б. Інша назва наукового атеїзму. В. Дитяча гра. Г. Цвинтар.

  2. Скільки футів під кілем бажають для щасливого плавання? А. 3. Б. 5. В. 7. Г. 9.

  3. Огир. А. Жеребець. Б. Кабанчик. В. Віслюк. Г. Бичок.

  4. Яку форму має бацила? А. Кільця. Б. Палички. В. Вісімки. Г. Знаку запитання.

  5. Країна зі столицею Монтевідео. А. Парагвай. Б. Уругвай. В. Перу. Г. Аргентина.

  6. Кільце, укріплене в стіні набережної для причалювання суден. А. Рим. Б. Париж. В. Берлін. Г. Софія.

  7. Одного разу А. Ейнштейн сказав: «Тепер я знаю, чому стільки людей на світі охоче колють дрова, бо ...» А. Відразу видно результати своєї роботи. Б. Не потрібно приймати рішення. В. Можна нагрітись, не витрачаючи кошти на джерело енергії. Г. Цілі набагато гірше горять.

  8. Дружина якого американського президента після смерті чоловіка вийшла заміж за грецького мільярдера А. Онасіса? А. Д. Форда. Б. Л. Джонсона. В. Дж. Кеннеді. Г. Р. Ніксона.

  9. Яка наука займається встановленням достовірності історичних документів? А. Палеоонтологія. Б. Палеопатологія. В. Палеоантропологія. Г. Палеографія.

  10. Давньоримського оратора, філософа, політичного діяча та письменника Цицерона було ... А. Позбавлено права одружуватись. Б. Позбавлено громадянства. В. Вислано за межі країни. Г. Страчено як ворога народу.


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ