КАРАТЕ-ДО: ПЕРЕПУСТКА В МАРОККО Є. ЧИ ЗНАЙДУТЬСЯ ГРОШІ НА КВИТОК?

Десятеро спортсменів новоград-волинської збірної з карате-до пробилися до числа призерів чемпіонату України, що відбувся 17-18 жовтня у Житомирі. Оскільки турнір проходив зовсім поруч від Новограда, тренерський штаб прийняв рішення виставити на змагання якомога більше учасників. Загалом — 32.
За свідченням одного із тренерів новоград-волинської команди Вадима Рибачка, цей чемпіонат України з карате-до позначився небувало високим спортивним рівнем, а відтак — запеклою боротьбою за нагороди практично в усіх категоріях.
Втім, висока конкуренція не стала перепоною для двох юних звягельчанок, які здобули титул чемпіонів України. Мова йде про чотирнадцятирічну Анастасію Ванжуру, ученицю ЗОШ №9 (тренер Петро Корнійчук), та дванадцятирічну Ольгу Павлову, ученицю колегіуму (тренер Вадим Рибачок).
Ще троє новоград-волинців поступилися у фінальних боях, оформивши таким чином собі звання срібних призерів. Це — Назар Рохманко, Ольга Бармак і Артем Кухарчук. Артем, до речі, на сьогодні за рейтингом є кращим спортсменом України в категорії 12-13 років.
На п’єдестал пошани в ранзі бронзових призерів здійнялися Дмитро Корнійчук, Аліна Карпишина, Олена Нестеренко, Девід Лейнер та Микола Бармак.
Тренер національної збірної України з карате-до, спостерігаючи за виступами Анастасії Ванжури на цьому чемпіонаті, відзначив її високий рівень підготовки. Як наслідок — Настя отримала право представляти Україну на чемпіонаті світу з карате-до, що відбудеться у далекій країні Марокко вже в середині листопада.
Нині Анастасія разом з іншими українськими збірниками проходить навчально-тренувальні збори у Харкові. А її тренер активно шукає спонсорів, які б допомогли профінансувати поїздку на чемпіонат світу. Адже державні гроші передбачені тільки на дорослу збірну, юніори, якщо хочуть захищати честь України на міжнародній арені, повинні всі витрати оплатити власним або ж меценатським коштом.
Олег БРЮХАНОВ