КОЛИ ПОВЕРНУТЬ БОРГИ ВОДОКАНАЛУ?

Начальнику Головного КЕУ
Збройних сил України
генерал-майору П.В. Онофрійчуку


Шановний Петре Васильовичу!
Ми, представники громадських організацій і осередків політичних партій міста Новограда-Волинського, глибоко занепокоєні станом розрахунків Голов КЕУ (КЕЧ району) з міським Водоканалом за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення об'єктами Новоград-Волинського гарнізону.
З початку року Новоград-Волинська КЕЧ району створила хронічну заборгованість за вказані послуги Водоканалу, яка станом на середину жовтня ц. р. склала 534,8 тис. грн., а на кінець місяця очікується близько 834 тис. грн.
Ця заборгованість боляче б'є не тільки по фінансовому стану водоканалу, але й по нас, споживачах його послуг, мешканцях міської територіальної громади, які зі своїх скромних пенсій і зарплат все ж знаходять можливості своєчасно розраховуватися з водоканалом. Не з вини рядових споживачів, а з вини КЕЧ району Водоканал несе збитки, не має змоги розрахуватися з енергопостачальною компанією за спожиту електроенергію і, як наслідок, основні об'єкти водоканалу обленерго відключає за борги, створенні не з вини водоканалу, від електропостачання.
Чому за борги Міноборони нашому водоканалу без води і каналізації залишаємося ми?
Багато хто з нас свого часу віддав кращі роки свого життя службі в ЗС, інші продовжують служити в ЗСУ, то як вони оцінюють діяльність Міноборони і Уряду, коли приходять в квартири зі служби а основного продукту — води, в кранах немає?
Ми — маємо намір апелювати в усі інстанції: Кабмін (копія цього звернення буде направлена Прем'єр міністру), прокуратуру, суди, аби врешті-решт добитися рішення про дофінансування на комунальну сферу Голов КЕУ, щоб воно отримало змогу погасити виниклі немалі борги. Разом з тим, очікуємо з Вашого боку більш активних дій в Кабміні, Верховній Раді, в середині Голов КЕУ з виділення необхідних коштів для погашення Новоград-Волинської КЕЧ району виниклих боргів перед водоканалом.
Є стабілізаційний фонд Кабміну. Добивайтеся від Прем'єра не тільки виділення коштів Міноборони з цього фонду на вирішення житлових питань, а, в першу чергу, на комунальні проблеми, адже йдемо в зимовий період.
Ми попереджаємо Вас, що у випадку невжиття дієвих заходів Голов КЕУ щодо погашення заборгованості КЕЧ району перед Новоград-Волинським водоканалом, ми залишаємо за собою право на застосування активних акцій громадського тиску на Уряд, Міноборони, а саме: пікетування об'єктів Міноборони, перекриття автомагістралей, звернення до правозахисних міжнародних організацій тощо.
Це — не ультиматум, але серйозне попередження владним структурам, аби думали не за чергові вибори, а вживали дієвих заходів для поліпшення життя рядових людей.
Очікуємо письмову відповідь в установленому порядку.

В.ПРИСЯЖНИЙ, квартальний комітет «Громадський прогрес»,
Л.ВЛАСЮК, квартальний комітет «Джерело»,
С.РОМАНЧУК, громадське об'єднання «Ініціатива» «Вибір»,
В.ВЛАСЮК, громадське об'єднання «Голос громади»,
Л.ПОТЛАЙ, територіальний осередок Комуністичної партії,
В.МАТВІЙЧУК, територіальний осередок Соціалістичної партії