АНАСТАСІЯ ВАНЖУРА ЗДОБУЛА СЬОМЕ МІСЦЕ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ

АНАСТАСІЯ ВАНЖУРА ЗДОБУЛА СЬОМЕ МІСЦЕ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ

14-річна спортсменка з Новограда-Волинського Анастасія Ванжура посіла сьоме місце на чемпіонаті світу з карате-до серед юніорів і кадетів, що проходив у столиці Марокко, місті Рабаті, з 12 по 15 листопада.
Це, без сумніву, — грандіозний успіх юної звягельчанки. Адже мова йде не про обласні чи всеукраїнські змагання, навіть — не про європейського рівня турнір. Це — чемпіонат світу, де зібрані найсильніші спортсмени планети з цього виду спорту. До речі, загалом цьогорічний світовий форум із карате-до зібрав 1114 бійців. Було представлено 82 країни.
Анастасія Ванжура провела на чемпіонаті чотири поєдинки. У двох із них досягла переконливих перемог по очках: 8:0 над юнкою з Бразилії та 6:1 у сутичці із представницею країни Македонія.
На жаль, у бою за вихід до півфіналу Настя поступилася японці, яка згодом взяла срібло чемпіонату. Звягельчанка, за її словами, програла, бо надмірно перехвилювалася. Через що й припустилася тактичних помилок. По ходу наступного бою, що давав право поборотися за бронзову нагороду, Настя перемагала, але зрештою отримала від суддів технічну поразку за використання недозволеного удару.
Тим не менше, сьоме місце Анастасії Ванжури — це кращий результат збірної України на чемпіонаті світу. Всього під синьо-жовтими українськими прапорами виступали 16 молодих спортсменів.
Анастасія Ванжура вже більше восьми років займається карате-до під керівництвом Петра Корнійчука, є учнем дитячо-юнацької спортивної школи та членом новоград-волинського клубу карате-до «Січ». Настя є неодноразовим переможцем чемпіонатів України серед юніорів та престижних міжнародних турнірів з карате-до.
Варто відмітити, що фінансову допомогу при організації поїздки спортсменки до далекого Марокко надало одне з найпотужніших місцевих промислових підприємств — ТОВ ВО «Техна».
Олег БРЮХАНОВ