ЮВІЛЕЙ У БАСКЕТБОЛІСТА

ЮВІЛЕЙ У БАСКЕТБОЛІСТА

1 січня святкує свій ювілейний — 70-й День народження — Олександр Анатолійович Стопичев. Людина, яка протягом усього свого свідомого життя віддає свої знання і досвід для виховання підростаючого покоління, фізично міцного і здорового. Олександр Анатолійович закінчив ЗОШ №5, навчаючись у якій зарекомендував себе як різносторонній спортсмен, однак серце своє віддав такій спортивній грі як баскетбол.
Після закінчення школи вступив до Івано-Франківського технікуму фізкультури, а після його закінчення отримав вищу освіту, навчаючись у Львівському інституті фізкультури, який завжди випускав фахівців високого рівня, — як викладачів фізкультури, тренерів, спортсменів. Проходив військову службу недалеко від Новограда-Волинського, в м.Овруч у військовій частині, якою командував генерал Іван Кузьмук, батько О.І.Кузьмука, котрий був міністром оборони в незалежній Україні. Протягом служби удосконалював свій військовий та спортивний вишкіл, і це було помічено. Наш іменинник був переведений у спортивний клуб армії Прикарпатського військового округу, де став у складі команди чемпіоном округу з баскетболу. Олександр Анатолійович, граючи в баскетбол, удосконалювався в методиці суддівства. Неодноразово запрошувався до обслуговування турнірів у якості судді. Свій судовий рівень він довів до високих ступенів, обслуговуючи у складі обласної суддівської колегії відповідальні офіційні змагання першості України, йому було присвоєно звання судді республіканської категорії. Працював після служби у Житомирі в сільськогосподарському інституті. У 1967 році повернувся у рідне місто, почав працювати в ЗОШ №7, де працює і понині.
Випускники сьомої школи багатьох поколінь вдячні Олександру Анатолійовичу Стопичеву за ті знання і вміння, що їх прищепив наш ювіляр.
Збірні ЗОШ №7 неодноразово ставали переможцями та призерами спартакіад міст серед школярів, переможцями та призерами легкоатлетичних естафет, що були досить популярними в 70-80-х роках ХХ століття. До цих успіхів доклав своїх зусиль вчитель вищої категорії, ветеран праці О.А.Стопичев.
Саме він очолює федерацію ветеранів спорту Новограда-Волинського, за свою працю відзначений грамотою Державного спортивного комітету, грамотою федерації баскетболу України. У 2008 році йому було присвоєно звання «Почесного працівника фізичної культури та спорту України», яка була вручена йому в урочистій обстановці міським головою Новограда-Волинського. Приклав руку наш ювіляр до встановлення на міському стадіоні «Авангард» дошки пам’яті, де викарбувані прізвища вчителів фізкультури, тренерів, кращих спортсменів, котрі виховували молодь і підносили спортивну славу міста до вершин. Крім спортивних заслуг, має Олександр Анатолійович досягнення і у своєму життєвому хоббі — спортивному рибальстві. Виступаючи неодноразово за збірну Житомирщини з цього виду змагань, досяг рівня кандидата у майстри спорту. Ця весела, непосидюча людина користується повагою в учнів та колег по роботі, у спортивних фахівців міста.
Усі вони бажають імениннику міцного здоров’я, довголіття, усього найкращого.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ