РЕЗУЛЬТАТИВНИЙ КИДОК «ВІДЧАЮ»

У баскетбольному турнірі в залік міської спартакіади школярів серед юнацьких збірних було заявлено вісім команд. За підсумками минулорічних стартів їх було розділено на дві групи, де, змагаючись за коловою системою, збірні виборювали право грати у стиковому поєдинку за якомога вищий результат. У першій групі без поразок провели усі зустрічі юні спортсмени колегіуму, в другій групі приємну сенсацію своїм уболівальникам принесли баскетболісти ЗОШ №3, які також набрали максимальну кількість перемог. Саме ці два колективи зустрілися у вирішальному поєдинку. З початку гри ініціативою переважно володіли колегіанти, котрі мали у своєму складі більше технічних та швидших гравців, однак на перерву команди пішли з п’ятиочковою перевагою на користь команди колегіуму. Після початку другої половини ініціативу повністю захопили переможці першої половини гри. Рахунок невпинно збільшувався на їхню користь, і в підсумку фінальний свисток зафіксував рахунок 34:17 — колегіанти перемогли. Наставник команди М.С.Прошак відзначив корисні дії у розігруючих Володимира Ягуткіна та Дмитра Попова, технічні швидкі проходи під чуже кільце Кирила Старикова та Андрія Чернечука, влучні кидки з різних дистанцій Дмитра Хоменка.
У переможених похвальних відгуків заслуговує капітан команди Ярослав Борисов, який приніс команді левову частку здобувших очок, однак його майстерності у фіналі не вистачило. У грі за третє місце змагалися юнаки ЗОШ №7 та міської гімназії, поєдинок проходив у дуже напруженій та нервовій боротьбі, спортсмени припускалися чисельних помилок, не потрапляючи у кільце із близької дистанції, тож і не дивно, що у підсумку гра не відзначалася результативністю.
Ще за дві хвилини до фінального свистка перевагу мали гравці сьомої школи, однак кидок «відчаю» майже з центру майданчика у виконанні Дмитра Ребінця виявився результативним. І до кінця зустрічі гімназисти не лише зрівняли рахунок, але й вийшли уперед на два пункти, здобувши третє місце у турнірній таблиці. У загальнокомандному заліку спартакіади після двох видів програм до лідируючої четвірки увійшли збірні колегіуму, гімназії, ЗОШ №6 та ЗОШ №7.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ