НАШ ГІМНАЗІЙНИЙ П’ЄДЕСТАЛ

Сьогодні дуже важко розказати щось нове про шкільне життя, але є певні пріоритети, які завжди актуальні, — це співпраця учителя-майстра та школяра-учня, що з року в рік підкоряють навчальний олімп.
Перший навчальний семестр 2009-2010 навчального року був зламаний вимушеними карантинами, які призвели до порушення нормального робочого графіка школи, розклад навчальних занять та графік роботи гуртків було надзвичайно важко скорегувати і відпрацювати, бо виконання навчальних програм ніхто не відміняв. Але, звичайно, що ІІ етап Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін відбувся, незважаючи на ці об’єктивні причини, вчасно. Прогнозовані результати олімпіад викликали занепокоєння багатьох учителів-предметників, бо підготовка до них відбувалася в таких непередбачуваних умовах. Даремно хвилювалися і діти, і вчителі, бо результат перевершив найкращі прогнози.
Шістнадцять базових шкільних предметів виносились на ІІ етап Всеукраїнських олімпіад, з чотирнадцяти з них — 45 учнів Новоград-Волинського навчально-виховного комплексу «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня» (так ми зараз називаємось) вибороли призові місця. Двадцять учителів-предметників готували цю «збірну команду олімпійців», і якщо у попередні роки у нас були переможці лише з деяких провідних навчальних предметів, сьогодні їх ціла палітра. Розширився список імен учнів-призерів, бо впевнено підхопили естафету перемог учні 8-9-х класів, та й серед учителів, які готували учнів, з’явилися нові прізвища.
Звичайно, працівники ІМЦ подали інформацію про результати олімпіад на міський сайт, таблиця з результатами була опублікована на сторінках преси, проте основне завдання школи — це все-таки надання якісних освітніх послуг, ми про це говоримо ще раз. Ці перемоги є яскравим свідченням того, що школа стоїть талановитими учителями, які досягли таких результатів (Мальцева В.Ф., Юрченко О.М., Ковальчук В.В., Гончарук О.О., Тапал Н.В., Кучинська В.Г., Антипчук Л.А., Яценко В.М., Гуцул Т.П., Давлятова Г.К., Коптійчук О.П., Кононцева Н.М., Лісова М.С., Андрійчук Л.М., Савчук Т.А., Вітренко В.В., Євтушина М.О., Скуратовська Л.І., Габелко О.Є., Габелко О.В.) та їх обдарованими учнями (Величко В. — призер міських олімпіад з 5 начальних предметів; Павлюк О., Макаренко Є., Антипчук О., Іщук А., Вансович О. стали призерами з 3 олімпіад; Черниш А., Сорокалєтов Е., Рудюк К., Яцук Б., Летушев О., Ганношин С., Цимбалюк А., Колосович Я., Ружицька А., Калініченко К., Ольшевська О., Гуменюк Ю., Кочубей О., Харченко А., Перерва І., Радецька О., Ковшевна Ж., Андрощук М., Ткачук С., Бабіч В., Яценко М.).
У Новограді-Волинському відбувся міський етап Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика, в якому змагалася 72 найкращі знавці рідної мови, котрі виконували завдання, підготовлені Житомирським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.
За результатами роботи журі переможцями ІІ міського етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім.Павла Яцика визнано наступних учнів НВК: Сулковську М., Седлецьку Я., Величко В., Іщук А., Невмержицьку І.
Про ці успіхи ми з гордістю говорили на загальношкільних батьківських зборах. Дякували батькам за сприяння у навчально-виховному процесі, за те, що вони зробили правильний вибір навчального закладу. І було надзвичайно приємно почути слова подяки від батьків на адресу педагогічного колективу НВК, який протягом багатьох років є флагманом освіти міста Новограда-Волинського.
Впевнено працює сьогодні і початкова школа навчально-виховного комплексу. Завдяки міцному освітньому фундаменту, який закладають учителі молодших класів, учні можуть досягти високих результатів у гімназійних класах. Цього року учні початкової школи були учасниками Всеукраїнського дитячого екологічного творчого конкурсу «Ріки єднають людей», на який було представлено 750 робіт з усієї України. У номінації «Поезія» робота учениці 4-В класу Ковальчук Ольги (вчитель Дорошенко Т.В.) отримала І місце, а робота учениці 4-Б класу Кулібаби Валерія (вчитель Ляутова В.М.) — найкраща у номінації «Репортаж», а роботи учениці 3-А класу Дроздюк О. (вчитель Чернецька І.О.) та учня 4-А класу Голуба О. (вчитель Дорошенко Т.В.) отримали дипломи у номінації «Творчі роботи». В інтелектуальному марафоні з математики призером визнана учениця 4-А класу Волощук Іванна (вчитель Розбицька Г.А.).
Наші результати нині є свідченням того, що вона, школа, працює і впевнено готує кваліфіковані кадри для майбутньої щасливої долі України.
Н.ШЛАПАК, заступник директора з позакласної та позашкільної роботи навчально-виховного комплексу