ПЕРШИЙ МАТЧ НА РЕКОНСТРУЙОВАНОМУ СТАДІОНІ

Свій другий матч обласного чемпіонату з футболу «Звягель-750» проводив на рідному стадіоні «Авангард». Гра була заключним акордом фізкультурного свята «Пробіг заради життя», в якому взяло участь чимало жителів міста різного віку та статі. Саме в цей день відбулося відкриття стадіону після реконструкції — дійсно, трибуни набули ошатного вигляду, тож спостерігати різні спортивні видовища тепер буде значно зручніше.

На відкритті футбольного чемпіонату перед присутніми з вітальними словами виступили міський голова Боровець М.П., голова ради засновників клубу Гордійчук В.В., начальник обласного управління з питань сім’ї, молоді та спорту Власенко М.П.
Під звуки гімну України піднімаються на щоглах прапори держави, міста та району. Капітанам вручається хліб-сіль. Перший матч між командами «Звягель-750» та «Хіммаш» (Коростень) обслуговувала суддівська бригада з м.Бердичів.
Події на футбольному газоні розгорнулися дуже швидко. За лічені хвилини обидві команди встигли провести блискавичні атаки на чужі ворота. Хороший момент не вдалося реалізувати Юрію Періну: в момент прийому м’яча нападник впав, причому, як здалося, не без допомоги захисників, однак суддівський свисток мовчав. І вже в наступній атаці рахунок було відкрито: наші центральні захисники дали можливість нападнику обробити м’яч у штрафному майданчику і влучно пробити, м’яч з шаленою швидкістю пересік лінію воріт «Звягеля-750». Не встигла хвилинна стрілка оббігти декілька кіл, як господарям вдалося зрівняти рахунок. Гол після подачі кутового удару забив Михайло Войтович і завоював, таким чином, солодку нагороду — торт від спонсорів матчу ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» — як автор першого голу чемпіонату в команді господарів. Надалі гра протікала в рівній боротьбі, в основному в центральній зоні поля, боротьба жорстка, іноді навіть жорстока, тож, щоб заспокоїти пристрасті, рефері матчу довелося показати жовті картки гравцям обох команд. Після перерви тренер Лось А.М. провів ряд замін, щоб підтримати високий темп матчу. Однак вони суттєво не вплинули на гру міської команди, можливо, навіть знизили атакуючу міць. Сильними ударами турбував воротаря коростенців Ігор Ковальчук, шукали шанси пробити по воротах Юрій Перін, Ігор Шевчук, однак на дорозі м’яча постійно знаходився голкіпер «Хіммашу». Коростенці також мали можливість змінити рахунок, особливо наприкінці ігрового часу. Найнебезпечнішими були чотири удари поспіль у площину воріт, однак чітку реакцію та грамотний вибір місця продемонстрував наш голкіпер Максим Дубров, котрий, до речі, був визнаний кращим гравцем поєдинку. Фінальний свисток зафіксував бойову нічию 1:1. Саме такі цифри уболівальники побачили на табло стадіону «Авангард», і хоча воно є досить примітивним, як для XXI століття, однак табло дає повну інформацію.
У цілому гра «Звягеля-570» у першому матчі на своєму полі вдалася, можливо, вимагає певного коригування гра в захисних порядках та більш мобільної гри в середній лінії та лінії атаки, однак є надія, що необхідні висновки тренерським штабом будуть проведені.
Приємно відзначити, що організатори футбольного свята нестандартно в черговий раз підійшли до організації матчу — це і духовий оркестр на східній трибуні стадіону, морозиво для усіх бажаючих, а також лотерея, у якій розігрувались п’ять новеньких велосипедів, а вершиною була перша в Новограді-Волинському футбольна програмка до матчу — це просто чудово! А перший матч на своєму полі «Звягель-750» провів у такому складі: Максим Дубров, Анатолій Семененко, Ігор Вакуленко, Дмитро Горбаченко, Ігор Ковальчук, Юрій Кравчук, Віталій Ванжура, Юрій Перін, Ярослав Корнійчук, Михайло Войтович, Роман Весельський. На заміну виходили Михайло Перебийніс, Ігор Шевчук, Євген Ніконов, Олександр Герасименко.

Володимир БУРКОВСЬКИЙ