«ВСЕ ПОБЕЖАЛИ — И Я ПОБЕЖАЛ»

«ВСЕ ПОБЕЖАЛИ — И Я ПОБЕЖАЛ»


\"«ВСЕ
У МІСТІ ВІДБУВСЯ ЩОРІЧНИЙ «ПРОБІГ ЗАРАДИ ЖИТТЯ»
Щорічний «Пробіг заради життя» цього разу пройшов зміненим маршрутом — від площі Лесі Українки його учасники бігли не на стадіон у «Морське», як у попередні роки, а на реконструйований стадіон «Авангард». Певно, через те, що від центру до головної спортивної арени міста напряму «рукою подати», організатори заходу придумали для учасників забігу доволі звивистий маршрут, що зачепив вулиці Рози Люксембург, Соборності, Шевченка, Пушкіна і, нарешті, вулицею Куйбишева привів до стадіону.

\"«ВСЕОчолив масовану групу учасників пробігу міський голова Микола Боровець, який впродовж усієї дистанції тримався попереду, демонструючи неабияку фізичну підготовку і витривалість. За міським головою єдиною командою бігли представниці міської жіночої організації, котрі п’ять років тому ініціювали проведення в Новограді-Волинському цієї акції. А за передовиками, як водиться, — всі інші: педколективи й учні та студенти навчальних закладів, представники влади, медичних установ, закладів культури, промислових підприємств та організацій. Акція вийшла масовою. Мабуть, такою, як її й бачили у своїх планах організатори. Хоча варто зауважити, що не всі з добровольців сумлінно пробігли визначеним маршрутом — чимало бігунів відверто «зрізали» кути, таким чином значно зменшуючи свій шлях до фінішу.
\"«ВСЕМожна не сумніватися, що збільшення кількості учасників пробігу цього року безпосередньо пов’язане ще з однією подією, що була запланована на той самий день, суботу, 24 травня. А саме — офіційне відкриття оновленого стадіону «Авангард». Всім, хто давно на стадіоні не був, хотілося на власні очі побачити зміни, яких зазнала головна міська спортивна споруда. Побачене вразило присутніх — адже ще в минулому році про такий стан стадіону можна було лише мріяти. Звичайно, якщо прискіпливо пошукати, то можна віднайти недопрацювання. Наприклад, ремонт жодним чином не зачепив громадський туалет, що на території стадіону. Хто побачив, у якому, так звана, вбиральня, стані, мабуть, більше туди не зайде, а хто ще не був, — повірте, краще й не ходити. Але все ж загальні враження від реконструкції — позитивні: певно, не кожне районне містечко може похвалитися стадіоном із трьома тисячами індивідуальних пластикових сидінь для глядачів, освітленням та відремонтованими приміщеннями під роздягальні для команд.
Як завжди у таких випадках, левову частку часу виділили під вступні промови. В ході урочистого відкриття міський голова відзначив іменними подяками колективи організацій і установ, що найбільше докладають зусиль на підтримку й пропаганду здорового способу життя. Від імені влади обласного рівня з початком спортивного свята та, насамперед, із відкриттям стадіону всіх присутніх привітала начальник управління з питань сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Марія Власенко.

\"«ВСЕ
Після завершення офіціозу закипіла спортивна боротьба. Змагатися можна було як у командних видах спорту, так і в індивідуальних. Поряд із традиційними видами спорту (міні-футбол, боротьба на руках, легка атлетика, шахи, шашки, піднімання гирі, «веселі старти», перетягування канату), були й нові. Оригінальний спосіб помірятися силами запропонував місцевий спортсмен-гирьовик Олександр Дідовець — учасникам потрібно було якомога більше разів підняти над головою запаяну з обох боків трубу, всередину якої налито десять літрів води. Зважаючи на те, що вода постійно перетікала з одного кінця труби на інший, порушуючи таким чином рівновагу, завдання виявилося архіскладним.

\"«ВСЕ
У кожному з видів спорту переможці були відзначені символічними призами й подарунками. Хоча, мабуть, не це є головним. На першому плані все ж — пропаганда здорового способу життя, особливо в лавах молоді. Саме в цьому, раз-по-раз наголошували організатори, полягала основна мета пробігу та подальших спортивних змагань.
Спортивну програму дня завершив футбольний матч у рамках першості області між командами «Звягель-750» (Новоград-Волинський) та «Хіммаш» (Коростень). Напружена боротьба переможця не виявила — 1:1.

Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА