ХРОНИКА 34/2008

ЗАБРАЛИ КОРОВУ
з незачиненого хліва мешканки с.Панасівка Любарського району. Злодіїв розшукують.
ХТО ЙДЕ РОЗВАЖАТИСЯ,
а хто — красти в розважальні заклади. Жертвою таких «відпочиваючих» став житомирянин, котрого в приміщенні розважального комплексу «обчистили». Вкрадене міліція виявила в 20-річного молодика.
ПОХАЗЯЙНУВАЛИ В КОМОРІ
сільгосптовариства, що в с.Колодіївка Червоноармійського району. Зірвавши навісний замок на вхідних дверях, крадії винесли три електродвигуни та 300 кілограмів зерна пшениці. Трьох чоловіків за підозрою в злочині затримано.
ЗНАЙШЛИ В ІНОМАРЦІ
«Опель»-Омега», що затримали в с.Романівка Романівського району, 1500 рослин снодійного маку. Як з’ясувала міліція, троє жителів Хмельницької області, котрі знаходилися в салоні, викрали наркотичне зілля з присадибної ділянки місцевої жительки й везли додому, щоб продати.
«МИСЛИВЦІ» ЗА МОПЕДАМИ
діють на території області. Ці транспортні засоби були викрадені в жителів Бердичева, с.Глибочка Баранівського, с.Пединка Любарського районів. А в мешканця села Шатрища Коростенського району викрали автомобіль. В усіх випадках правоохоронці знайшли злодіїв та вилучили викрадене.
«ПОСТАРАЛАСЯ» СЕСТРА
жительки с.Івановичі Червоноармійського району. Вона викрала з оселі родички золоті вироби. Та правоохоронці спіймали її із поцупленим.
ДОВІРИЛАСЯ ПРОЙДИСВІТАМ
житомирянка. Прямо на вулиці, обдуривши її, дві жінки забрали в неї золоті ювелірні вироби, 6 тисяч гривень та 200 доларів США.
ЗАБРАВ, ЩО «ПОГАНО ЛЕЖИТЬ»,
з території недіючого господарства Чуднівського району. А приглянулися злодію чотири цистерни. Правоохоронці «вирахували» молодика.
ВКРАВ НА 1,5 ТИС. ДОЛ., А «ЗАРОБИВ» 450 ГРН.
До міськвідділу Новоград-Волинської міліції 11 серпня звернулася жителька міста, яка повідомила, що її обікрали. Приїхавши на дачу, що в с.Лідівка, пенсіонерка виявила, що з хліва зірвані замки, а з приміщення зникли плужок для оранки, борони, три алюмінієвих бідони та інше майно на загальну суму близько 1500 грн. Завдяки умілим діям міліціонерів злодія було затримано. Ним виявився уродженець с.Орепи, 1988 р.н., який уже мав судимість за аналогічний злочин. Роман має неповну середню освіту, ніде не працює та неодружений. Хлопець зізнався, що викрадене здав на металобрухт, за що отримав 450 грн.
Нині Роман чекає вирішення своєї долі. За вчинене, згідно ст.185 ч.3 КК України «Крадіжка», передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
РОЗУМУ ВЧИТИМЕ В’ЯЗНИЦЯ
Тривожна інформація правоохоронцям надійшла в ніч з 13 на 14 серпня з травматологічного відділення Новоград-Волинського ТМО, куди за допомогою звернулися двоє чоловіків. В одного з них лікарі виявили перелом верхньої щелепи, забій грудної клітини, в іншого – забійну рану потиличної ділянки голови. Негайно виїхала слідчо-оперативна група, до якої були мобілізовані інші оперативники.
Правоохоронці встановили, що близько 3.00 год., на перехресті вулиць Куйбишева та Чернишевського, невстановлені особи скоїли розбійний напад на двох жителів нашого міста. Спричинивши тілесні ушкодження, зловмисники заволоділи мобільними телефонами потерпілих. По гарячих слідах працівники сектору карного розшуку затримали трьох 15-річних хлопців. Неповнолітні зізналися, що наздогнали та завдали ударів чоловікам у них із-за спини. Самі ж потерпілі були напідпитку і поверталися з магазину, куди ходили за ще однією «дозою».
За даним фактом стосовно хлопців порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.187 ККУ «Розбій» (вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм). Неповнолітнім загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.
ПДР ДЛЯ ТОГО, АБИ УНИКНУТИ БІДИ!!!
7 серпня в результаті ДТП, що мала місце на автодорозі Київ-Чоп, на 239+300 км. с. Пилиповичі, від отриманих тілесних ушкоджень помер пішохід.
Вже тривалий час на цьому відрізку шляху тривають дорожні ремонтні роботи, тому рух автомобілів по одній із полос закрито, а по іншій — здійснюється у двосторонньому напрямку, що зобов’язує всіх учасників руху з особливою увагою віднестися до дотримання правил дорожнього руху. Для жителів села та його околиць така ситуація не є новиною. Але 7 серпня надмірна безпечність 21-річному місцевому жителю коштувала життя. Тримаючи в руках велосипед, хлопець у невстановленому місці перебігав дорогу зліва направо. Для водія легкового автомобіля, що рухався в попутному напрямку, поява пішохода, який вибіг із-за вантажівки в безпосередній близькості, стала несподіваною, тож він не встиг вчасно загальмувати. В результаті зіткнення — чоловіка було доставлено до лікарні. Та отримані травми виявилися не сумісними з життям.
А.ВЛАСЮК, ст.лейтенант міліції