БЕРЕЗЕНЬ, НАСИЧЕНИЙ БОРОТЬБОЮ

За неповний місяць одразу у трьох представницьких турнірах взяли участь вихованці новоград-волинської школи греко-римської боротьби.
Початок успішних стартів було покладено на зональному чемпіонаті України серед юнаків 1995-96 років народження. Серед учасників змагань — кращі борці греко-римського стилю з Київської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Житомирської, Чернігівської областей та з міста Києва. Усього — біля двохсот спортсменів.
Найліпший результат серед новоград-волинців — у Олександра Федотова, учня колегіуму. У ваговій категорії 42 кг, в якій боровся Олександр, загалом було заявлено 25 спортсменів. Сашко переміг у п’яти сутичках на шляху до фіналу. Втім, у вирішальному поєдинку поступився вихованцю столичного спортінтернату.
До п’ятірок кращих за підсумками зонального чемпіонату у своїх категоріях пробилися Артур Ейсмонт і Ярослав Демчук. Обоє мали шанси потрапити у призери, проте поступилися у сутичках за треті місця. Утім, результат — доволі вагомий, досягнутий у складних протистояннях. Адже в категоріях цих юнаків було по два десятки борців.
Наступними змаганнями для новоград-волинців стала відкрита першість Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи, що відбулася 19-20 березня. Тут борці були розподілені на три вікові групи: юніори (1990-93 р.н.), юнаки (1994-95 р.н.) і молодші. Представники новоградської команди виступили потужно у всіх вікових групах і категоріях. Перше командне місце, як кажуть, — беззаперечне.
Переможці турніру: Владислав Коломійчук (ЗОШ №6), Богдан Денисюк (ЗОШ №2), Олександр Федотов (колегіум), Віталій Білоус (ЗОШ №9), Денис Тарасюк (ЗОШ №9), Сергій Кабико (колегіум), Віталій Євпак (ЗОШ №2), Владислав Ковальчук (ЗОШ №9) і Сергій Пукас (промислово-економічний технікум).
А наприкінці березня окремі борці з Новограда-Волинського вирушили на п’ятий всеукраїнський турнір із греко-римської боротьби, присвячений Дню визволення міста Могилева-Подільського від німецько-фашистських загарбників.
Тут знову свої найкращі борцівські якості продемонстрував Олександр Федотов. Юнак посів перше місце. Компанію серед переможців йому склав товариш по команді Денис Тарасюк, учень дев’ятої школи (категорія 53 кг).
А найбільшу порцію симпатій місцевої публіки, судячи зі слів тренерів, заслужив наймолодший борець турніру — семирічний звягельчанин Андрій Гузик (ЗОШ №6). Андрій, який виступав у категорії 29 кг, поборов п’ятьох суперників. Здолати шостого — вже у фіналі — виявилося не під силу.
Ще один призер із числа новоград-волинців — Богдан Денисюк (ЗОШ №2). Він став третім.
Олег БРЮХАНОВ